Nogometni navijači su previše bučni

Ništa od gledanja Hrvatske na terasama kafića: Ugostitelji poludjeli zbog zakona koji im oduzima priliku za zaradu


Slaven Knežević
13.06.2018.08:00
Ništa od gledanja Hrvatske na terasama kafića: Ugostitelji poludjeli zbog zakona koji im oduzima priliku za zaradu
Getty images

sažeto

Zakon o buci mogao bi stvoriti velike probleme ugostiteljima u Đakovu ako će se primjenjivati tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji


Slaven Knežević
13.06.2018.08:00

Ugostitelji se ubrzano pripremaju za svjetsko nogometno prvenstvo koje samo što nije počelo. Prilika je to da se dobro zaradi i ljudima ponudi mjesto gdje s prijateljima mogu navijati za Hrvatsku i pratiti najveću nogometnu smotru u dobroj atmosferi. Terase kafića već su neko vrijeme vani, a počeli su se iznositi i televizori. Ipak, ugostitelji u Đakovu izgleda svojim gostima neće moći omogućiti gledanje Hrvatske na terasama. Razlog za zabranu gledanja SP-a u Rusiji na terasi je buka.

"Revoltirani ugostitelji su se sastali kako bi se konačno počeli rješavati problemi koji stvarno nije malo. Sve je kulminiralo informacijom da će se u Đakovu striktno provoditi Zakon o buci koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, kao i postavljanje TV-a", rekla je za Glas Slavonije Nada Prskalo Ališić, predsjednica ceha ugostitelja pa dodala:

"Prema Službenom glasniku Grada Đakova iz 2015. godine vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, ali i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega", kaže Prskalo Ališić koja se nada kako će ipak grad izaći u susret ugostiteljima tijekom prvenstva.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić nije ponudio konkretan odgovor, nego nadu da će ipak nešto nekako biti riješeno.

"Održali smo sastanak sa sanitarnom inspektoricom i poduzimamo sve što možemo kako bi se ovaj problem riješio. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, kao i Gradsko vijeće", rekao je Mandarić za Glas Slavonije.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

SP 2018.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter