BATTLE4SPLIT

NK Rudeš pokorio Split: 'U finalu smo igrali ispod mogućnosti, ali naučit ćemo iz pogrešaka i ispraviti ih'


100posto
23.05.2018.16:00
NK Rudeš pokorio Split: 'U finalu smo igrali ispod mogućnosti, ali naučit ćemo iz pogrešaka i ispraviti ih'
Battle4Split

sažeto

NK Rudeš osvojio je event Battle4Split u igri CS:GO, dok je u LoL-u slavio splitski OleOla


100posto
23.05.2018.16:00

Splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) proteklog je vikenda bio poprište natjecanja Battle4Split, na kojem su se najbolji regionalni esport timovi borili u videoigrama League of Legends i CS:GO za nagradni fond of 25.000 kuna.

U subotu je natjecanje u LoL-u osvojio splitski tim OleOla, koju je u finalu 2-0 pobijedio međimusrki Rampage 10. U nedjelju je krunu u CS:GO odnio NK Rudeš, koji je nakon izgubljenog prvoga gamea dobio sljedeća dva i svladao Zagreb 360.

"Rezultatom smo jako zadovoljni. Nismo očekivali takav lagan prolaz do polufinala s obzirom na protivnika, ali pokazali smo jako dobru igru i ponosan sam da se rad i trud isplatio. U finalu smo odigrali meč ispod nasih mogućnosti, bilo je jako puno grešaka s naše strane koje ćemo zasigurno ispraviti u narednim tjednima", prokomentirao je kapetan NK Rudeša Luka Mečenero.

Battle4Split

Ako razina igre nije bila u skladu s očekivanjima, rezultat je bio.

"Atmosfera u timu je bila dobra, timski duh je bio prisutan i to nam je pomoglo da se izvučemo iz zaostatka od 0:1 u finalu i stvar preokrenemo na 2:1 u našu korist. Razgovori i komentiranje grešaka u pauzama je ključno, kao i davanje ideja tijekom samog meča. Ima puno faktora zašto smo baš mi pobijedili, i nadam se da ćemo izgledati bolje i snažnije na sljedećem natjecanju", kaže Mečenero, koji je u načelu zadovoljan organizacijom eventa, iako...

"Event je imao dobru lokaciju, dobru dvoranu i ljubazan staff, moglo se prepoznati da se trude. Event kao event je imao dosta propusta, računala, monitori i prostor su bili dobri, ali sa serverske strane i administriranje se činilo dosta loše. Ako se odluče raditi turnir i sljedeće godine, nadam se da će im ovo služiti kao smjernice i da se iste greške neće ponavljati. Osim propusta organizatora, i igrači su isto pokazali onu lošiju nesportsku stranu, što namjerno, što ne, sigurno nije bilo u redu."

Battle4Split

Ekipu NK Rudeša već ovog tjedna očekuju novi izazovi.

"Greške koje smo radili na Battle4Split lanu ćemo popraviti i naučiti iz njih. Dolaze nam jako važna i jaka natjecanja za koje je imperativ da budemo spremni. Vjerujem da ćemo nakon svakog sljedećeg natjecanja, bilo to dobro ili loše, samo napredovati", zaključio je Mečenero, a menadžer NK Rudeša Damir Hoyla Blumenschein se nadovezao:

"Ukupan rezultat je na kraju ispunio sva naša očekivanja. Prije samog turnira smo očekivali da budemo u top 3 iz razloga što smo u polufinalu igrali protiv jedne od najboljih ekipa u Hrvatskoj, Giant5/Locastic. Na kraju uz odličnu igru dečki su zasluženo pobjedili sva tri gamea i osvojili turnir", rekao je Hoyla i zahvalio svojim igračima koji su "uz minimalni san uspjeli osvojiti turnir".

Više o esportu čitajte u našoj temi: Team Ancestral esport korner!

esport

NK Rudeš esport

Damir Hoyla Blumenschein

Battle4Split

Luka Mečenero

newsletter

Prijavite se na Newsletter