Napadač izbačen iz momčadi

Nogometaš zbog albanskih korijena ne smije nastupiti u Ligi prvaka, a za sve su krivi Srbi: 'Čuli smo što ga čeka u Beogradu i ne želimo ništa riskirati'


100posto
05.11.2018.10:55
Nogometaš zbog albanskih korijena ne smije nastupiti u Ligi prvaka, a za sve su krivi Srbi: 'Čuli smo što ga čeka u Beogradu i ne želimo ništa riskirati'
Getty Images

sažeto

Jurgen Klopp neće voditi Xherdana Shaqirija u Beograd na gostujuću utakmicu protiv Crvene Zvezde u Ligi prvaka


100posto
05.11.2018.10:55

Liverpool u utorak u 18:55 gostuje u Beogradu kod Crvene Zvezde, a trener engleskog velikana Jurgen Klopp donio je odluku da sa sobom neće voditi Xherdana Shaqirija zbog njegovih albanskih korijena. Nije tajna da ga Srbi ne vole zbog simbola orla koji je pokazao igrajući na Svjetskom prvenstvu za Švicarsku dok je slavio gol. Srbi su to shvatili kao provokaciju, a Shaqiri je rekao kako ga to sve ne brine.

"Imao sam ovakav slučaj u Rusiji i znam da se mogu nositi s tim. Ne zanima me što ljudi govore, ja idem igrati nogomet. Ovdje nije riječ o politici, već o nogometu. Ne brinem se i idem igrati", rekao je prije desetak dana švicarski reprezentativac, no Klopp ipak ne želi riskirati pa ga je odlučio ostaviti u Engleskoj:

"Svi smo čuli i čitali razne špekulacije i priče o tome što ga čeka u Beogradu. Zapravo, nemamo pojma što bi se dogodilo, ali želimo razmišljati samo o nogometu i biti potpuno fokusirani na igru. Ne želimo razmišljati ni o čemu drugome", rekao je Klopp.

Nijemac je istaknuo kako ovo nije politička poruka, već odluka u korist ekipe, te dodao kako Shaqiri razumije odluku.

"Mi smo Liverpool, mi smo veliki klub, nogometna momčad i nemamo nikakvu drugu poruku. Nije ovo politička poruka. Želimo se fokusirati na sjajnu utakmicu Idemo tamo s poštovanjem prema protivniku i želimo izbjeći sve što nam može skrenuti pažnju s natjecanja u kojem je bitan samo nogomet. Zato Shaq ne putuje s nama. On razumije ovu odluku i prihvatio ju je. On je naš igrač, volimo ga i odigrat će puno utakmica za Liverpool, ali ne u utorak", rekao je Klopp pa dodao kako se veseli gostovanju u Srbiji:

"Od kolega koji su ranije gostovali tamo čuo sam puno sjajnih stvari o Beogradu i Srbiji. Sretan sam što imam priliku voditi Liverpool tamo", zaključio je Klopp.

nogomet

Liga prvaka

Liverpool

Crvena zvezda

Xherdan Shaqiri

newsletter

Prijavite se na Newsletter