WUNDERKIND: Jakov Blagaić

'Nositi dres Hajduka povlači za sobom i golemu odgovornost i nisam ništa popularniji nakon što sam debitirao za prvu momčad, a ozljeda me unazadila i izbacila iz reprezentacije'


Vjekoslav Paun
15.12.2018.07:55
'Nositi dres Hajduka povlači za sobom i golemu odgovornost i nisam ništa popularniji nakon što sam debitirao za prvu momčad, a ozljeda me unazadila i izbacila iz reprezentacije'
Hajduk

sažeto

Gost naše rubrike je 18-godišnji junior Hajduka, a koji polako priliku dobiva kroz drugu momčad...


Vjekoslav Paun
15.12.2018.07:55

Jedan je od onih nogometaša koji mogu biti pravi primjer svojim suigračima, ali i brojnim mladim nogometašima koje tek očekuje dokazivanje u mlađim selekcijama. Jakov Blagaić pronašao je svoje mjesto među mlađim selekcijama Hajduka, a svoju premijeru u prvoj momčadi dočekao je ovoga proljeća...

Riječ je i 18-godišnjaku kojeg će njegovi u Hajduku možda najbolje ovako opisati:

"Vezni je igrač koji dolazi iz drugoga plana i lako dolazi u gol-šansu, nije visok, ali je živ, dešnjak, spretan, desetka je, sitan, ali dinamitan!"

Kako je izabrao nogomet, odakle je sve krenulo?

Cropix

"Pa u obitelji nema sportaša, nogomet sam počeo igrati s prijateljima iz ulice, oni su uglavnom bili stariji i oni su me odveli na prvi trening. Tako je sve počelo, nekako spontano", reći će nam Jakov.

Na pitanje kako mu izgleda radni tjedan sad kad je završio srednju školu, odgovara:

"Završio sam srednju školu tako da mi je svaki radni tjedan skoro pa isti. Dnevno imamo jedan ili dva treninga, u međuvremenu je odmor i ako se stigne otići na kavu s ekipom."

Kada su uzori u pitanju, tu nema nikakvih dvojbi. Ipak je veznjak...

"Igram u veznoj liniji, tako da mi je od hrvatskih igrača odličan Luka Modrić, a od stranih Philippe Coutinho.", otkriva 18-godišnji igrač Hajduka.

YouTube

Kakav je osjećaj nositi dres Hajduka, je li popularniji među prijateljima zbog toga, a isto tako osjeća li i odgovornost?

"Velika je čast nositi dres Hajduka i to sa sobom nosi određenu odgovornost. Imao sam čast u Poljskoj na prijateljskoj utakmici nastupiti za prvu momčad, ali mislim da zbog toga nisam ništa popularniji među prijateljima, oni me i dalje gledaju kao onog starog Jalu."

Kakve ima ambicije u dresu Hajduka, njegove osobne?

"Ma san svakog Dalmatinca je zaigrati u dresu Hajduka, ja sam ga srećom dijelom već ispunio, preostaje još službeni nastup pred punim Poljudom. To je ono o čemu maštam i čemu se nadam. Na meni je da radim, a prilika će doći", izjavio je.

Kakvi su planovi, ciljevi generalno? Ima li neke određene snove, jednoga dana igrati u "ligi petice", neki omiljeni klub?

Hajduk

"Najvažnije mi je zdravlje i da me ozljede zaobiđu. Sadašnje ambicije vezane su za afirmaciju kroz Akademiju i drugu momčad Hajduka te se u budućnosti nadam dresu prvotimca. Za ostale planove je prerano. Od stranih klubova simpatiziram Liverpool od malih nogu i pratim njegove rezultate.", čvrsto je na zemlji veznjak druge momčadi.

Tko mu je najbolji prijatelj u svlačionici i kako provodi slobodno vrijeme?

"U slobodno vrijeme osim ranije spomenutih kava volim zaigrati tenis, a što se tiče svlačionice, svi smo odlična klapa, a najviše se družim sa Stipom Radićem i Juricom Prširom.", otkriva.

Kako je slavio pobjede Hrvatske na Svjetskom prvenstvu?

Hajduk

"Utakmice hrvatske reprezentacije pratio sam s prijateljima u kvartovskom kafiću. Bilo je to sve nezaboravno. Prekrasan doživljaj i rezultat hrvatskih nogometaša.", rekao nam je.

Što bi za njega značilo jednog dana igrati za Vatrene?

"Pa imao sam priliku nositi reprezentativni dres u mlađim uzrastima od U-15 do U-18, a onda sam se ozlijedio. Nadam se dobrom zdravlju i nastavku reprezentativne karijere do seniora, mislim da je san svakog profesionalnog nogometaša zaigrati za svoju domovinu.", rekao je.

Ozljeda mu je sigurno poremetila planove, zato je sada čvrsto na zemlji, ide korak po korak...

nogomet

Wunderkind

Jakov Blagaić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter