Kuda ide ovaj svijet?

Novo suludo pravilo iz Fife: Krovna svjetska nogometna organizacija zabranila ljepotice na tribinama


Slaven Knežević
13.07.2018.17:00
Novo suludo pravilo iz Fife: Krovna svjetska nogometna organizacija zabranila ljepotice na tribinama
Cropix/arhiva

sažeto

FARE je ocijenio da je seksizam veliki problem Svjetskog prvenstva pa je FIFA odlučila zabraniti prikazivanje žena u prijenosima


Slaven Knežević
13.07.2018.17:00

Svjetsko prvenstvo u Rusiji je jedan od najgledanijih sportskih događaja na svijetu, a dojam je da zemaljska kugla stoji u vremenu kada je u tijeku takav jedan događaj. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, krovna svjetska nogometna organizacija FIFA je uvela niz pravila i kazni za prekršitelje, a gotovo nakon svake utakmice objave popis novih kažnjenika.

I dok se reda svakako treba pridržavati, u nekim stvarima je FIFA ipak pretjerala i odaje dojam da joj baš sve smeta. Najnoviji primjer je naredba koju je krovna organizacija poslala nositeljima prava TV prijenosa u kojoj stoji kako režiseri ne smiju u fokusu imati zgodne djevojke na tribinama.

Za "ružnije prijenose utakmica" zaslužna je organizacija FARE koja je seksizam ocijenila najvećim problemom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, a uspjeli su pronaći čak 30 slučajeva da potkrijepe svoju tvrdnju. Čak su i fotoreporterski servisi morali maknuti svoje galerije s vrućim djevojkama s tribine, pa će u finalu kamera vjerojatno uglavnom biti na travnjaku.

Zanimljivo, samom zabranom prikazivanja djevojaka na tribini, FIFA i FARE su zapravo uveli svojevrsnu diskriminaciju jer nikome ne smeta prikazivanje muškaraca na istoj toj tribini.

nogomet

SP 2018.

FIFA

navijačice

FARE

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter