NITKO NIJE POPUT JAPANACA

Novogodišnji spektakl: Što tri profesionalna nogometaša mogu protiv stotinu djece na terenu?


Toni Horvat
11.01.2018.17:00
Novogodišnji spektakl: Što tri profesionalna nogometaša mogu protiv stotinu djece na terenu?
YouTube screenshot

sažeto

U Japanu ovakve utakmice polako postaju novogodišnja tradicija


Toni Horvat
11.01.2018.17:00

Tko god voli bizarnosti, obožava Japan jer niti jedna zemlja na svijetu nema toliko neobičnih običaja. A jedan od njih vezan je za nogomet i za Novu godinu.

Ako ste se ikad zapitali tko bi dobio nogometnu utakmicu u kojoj tri profesionalna nogometaša igraju protiv stotinu djece, Japanci su odlučili dati vam odgovor. Skoro svake godine organiziraju sličnu utakmicu, a ovaj put na teren su poslali zvijezde tamošnjeg J-Leaguea Hotarua Yamaguchija, Hiroshija Kiyokatea i Youskea Ideguchija. Za njima je po travnjaku trčalo 90 djece, a još ih je desetero stajalo na golu.

Kako je sve izgledalo na terenu, pogledajte u priloženoj snimci.

Naravno, trojica profesionalaca pazila su da ne udaraju loptu prejako kako ne bi ozlijedili neko dijete, a naposljetku su odlučili iskoristiti svoju najveću prednost u ovoj situaciji - visinu.

Slične utakmice Japanci obično organiziraju za Novu godinu, iako je tradicija zapravo započela u Kini prije šest godina, kad je Real Madrid bio na azijskoj turneji. Tad su realovci u Guangzhouu igrali protiv stotinjak djece.

Ista količina mininogometaša suprotstavila se japanskoj reprezentaciji, a onda su počeli kreativniji susret, poput dvojice profesionalaca protiv 55 djece, a sad i trojice protiv stotinu. Jedno je sigurno - niti jednom Europljaninu ne bi palo na pamet organizirati ovakvo što.

djeca

japan

nova godina

Podijeli članak