VIDEO: PIQUEOVA 'DUGAČKA PRIČA'

'Obožavam trolati realovce u grupi na WhatsAppu, a Roy Keane je toliko poludio na mene da sam se skoro usro'


Toni Horvat
22.03.2018.16:50
'Obožavam trolati realovce u grupi na WhatsAppu, a Roy Keane je toliko poludio na mene da sam se skoro usro'
Reuters

sažeto

Gerard Pique na Players' Tribuneu objavio svoju priču u kojoj je otkrio brojne anegdote iz karijere


Toni Horvat
22.03.2018.16:50

Otkrit ću vam malu informaciju iznutra. Svi znaju da nogometaši imaju grupe na WhatsAppu. Ima jednu s prijateljima kod kuće i jednu sa suigračima iz Barcelone. Ali ona koja mi je najdraža mogla bi vas iznenaditi.

Tako je Gerard Pique započeo svoj tekst nimalo kreativnog, ali vrlo točnog naslova "Dugačka priča", na The Players' Tribuneu, u kojoj je prepričao mnoge anegdote iz karijere u Barceloni, Manchester Unitedu i španjolskoj reprezentaciji.

"Ranije ove sezone, kad smo već imali 8-9 bodova prednosti nad Realom u ligi, otvorio sam posebnu grupu samo za nas iz španjolske reprezentacije koji igramo u Barceloni i Realu", nastavio je Pique, pa objasnio da su, iako mediji tvrde da se mrze, Španjolci iz redova velikih rivala zapravo u jako dobrim odnosima.

"Dopisujemo se o taktici, nogometnim filozofijama, pa čak i knjigama koje čitamo... Ma dajte, naravno da se šalim. Samo sprdamo jedni druge na račun Barce i Reala. Poput male djece smo, a sad mi je posebno zabavno jer imamo 15 bodova više od Reala u prvenstvu. Tako da sam vrlo kreativan u odgovorima. Prošle sezone, kad su realovci sve osvajali, stalno su me sprdali kad god bismo se vidjeli na okupljanjima reprezentacije. Možemo se tako šaliti jer unutar reprezentacije svi smo braća. Možda mrzimo klubove, ali svi igramo za istu zemlju, s istim snom, i na to sam vrlo, vrlo ponosan", napisao je Pique.

Pisao je i o referendumu za neovisnost Katalonije te objasnio kako se nikad nije izjasnio za što bi glasao, nego samo da smatra kako 80 posto ljudi koji žele glasovati trebaju dobiti to pravo. A ako ga u Madridu zbog toga smatraju izdajnikom, nije ga briga.

'Izgledao je kao Jack Nicholson u onoj sceni iz Isijavanja'

Zatim se prisjetio početka karijere, kad je kao 18-godišnjak iz Barcelone prešao u Manchester United.

"Sjedili smo u svlačionici prije utakmice, bio sam užasno nervozan. Zamislite, imam 18 godina i navlačim čarape pokraj Ruuda van Nistelrooya, Ryana Giggsa i Rija Ferdinanda. Želio sam biti nevidljiv, samo odraditi svoj posao i proći nezamijećeno. Svlačionica je tako mala da nam se noge praktički dodiruju. U mrtvoj tišini čekamo da dođe menadžer i obrati nam se. I onda odjedanput čuje se mekani zvuk vibracije. Roy Keane pogledavao je po prostoriji. O, sranje... Shvatio sam da je to moj telefon, koji sam ostavio na vibraciji u džepu hlača strpanih u torbu iznad Royeve glave. A on nikako da odgonetne odakle zvuk dolazi. Gleda po cijeloj prostoriji, svih probada pogledom, izgledao kao Jack Nicholson u onoj sceni iz 'Isijavanja' kad provali kroz vrata. Urla na sve: 'Čiji je to telefon?' Tišina. Pita ponovno. Tišina. Pita treći put: 'Čiji je to krvavi, je*eni telefon?!' Konačno, javio sam se, stidljivo poput dječarca, rekao sam: 'Jako mi je žao, moj je.' Potpuno je poludio pred svima! Bilo je nevjerojatno, skoro samo se usro! Ali bila je to dobra lekcija."

Usporedio je odmah tu situaciju s onim što se danas događa u svlačionicama.

"Danas je drukčije, klinci su stalno na telefonu prije utakmice. Ali tada, 2006.? Bio je to drukčiji svijet, nisi to smio činiti. Posebno ne u Unitedu, ne u Royevoj svlačionici. Bila je to jedna od tisuću grešaka koje sam tamo napravio."

Pisao je i o odnosu sa sir Alexom Fergusonom, povratku u Barcelonu, trofejima sa Španjolskom i, naravno, o Leu Messiju.

"Trebalo bi mi barem 5000 riječi da opišem njegovu veličinu. Jedini je igrač kojeg sam zapamtio prvi put kad sam ga vidio. Imali smo 13 godina i rekao sam si: 'Uh, ovaj dečko nije s ovog planeta. Ovo što radi nije ljudski.' Ubojica je, najveći kojeg sam ikad vidio. Zašto znam da nije s ovog planeta? Prema onome što radi kad nema loptu. Trebate mu vidjeti lice dok sprinta prema braniču da mu oduzme loptu. Ima pogled kakav nisam vidio kod nijednog drugog nogometaša. Ta opsjednutost ga čini tako velikim."

Real Madrid

Barcelona

Gerard Pique

Roy Keane

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter