VIDEO: EKSKLUZIVNO U SKRIVENOJ SOBI MUZEJA DRAŽENA PETROVIĆA

Obožavatelji su Draženu na grobu ostavljali pjesme, crteže, medalje...


Toni Horvat
07.06.2017.09:00
Obožavatelji su Draženu na grobu ostavljali pjesme, crteže, medalje...

sažeto

Prije točno 24 godine na autocesti u Njemačkoj poginuo je Dražen Petrović. Na njegovu grobu obožavatelji godinama ostavljaju darove svojem idolu, njegova majka Biserka uredno ih sprema, a sad ih je prvi put otkrila javnosti...


Toni Horvat
07.06.2017.09:00

Već 24 godine prošle. Točno na današnji dan prestalo je kucati srce Dražena Petrovića, jednog od najvećih hrvatskih sportaša i najboljih europskih košarkaša svih vremena. No Dražen je otišao samo fizički, jer ne prestaje živjeti u srcima svojih obožavatelja.

A oni to dokazuju godinama. Svako toliko na Draženovu grobu na zagrebačkome Mirogoju osvane neki predmet. Crtež. Pjesma. Medalja. Nije bitno što je, sigurno je samo da je od srca.

A Biserka Petrović, koja neumorno čuva uspomene na svoga sina, sve te predmete uredno posprema i čeka dan kad će se Muzejsko-memorijalni centar pored Cibonine dvorane proširiti, pa da i to blago bude izloženo javnosti.

Do tada je skriveno u maloj sobici na katu Muzeja. Na policama, u kutijama, ali uredno očuvano, praktički u istom stanju u kakvom je ostavljeno.

Gđa. Biserka prvi je put za jedan medij otvorila vrata te sobice i pokazala nam što je unutra, ispričala nam najljepše i najemotivnije priče vezane za te predmete, priču o satu koji joj je darovao čovjek kojem je Dražen dao novac za put u svijet trbuhom za kruhom, priču razočaranog mladića koji se ostavio košarke i sve svoje medalje darovao svojem idolu, ali i priče o predmetima koje su donosili posjetitelji Muzeja.

Prije nego što konačno budu izloženi u Muzeju, možete ih pogledati u našem videoprilogu.

100posto sport video

Dražen Petrović

Biserka Petrović

grob

Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović

Podijeli članak