NIŠTA GA NE MOŽE ZAUSTAVITI

Od grozne situacije u kakvu svatko može upasti novi Unitedov as izvukao je najbolje i odradio improvizirani trening


Toni Horvat
14.02.2018.20:30
Od grozne situacije u kakvu svatko može upasti novi Unitedov as izvukao je najbolje i odradio improvizirani trening
Steve Bardens/Getty Images

sažeto

Alexis Sanchez kao mladić je u Udinama u autu ostavio ključeve i telefon, pa je iz centra grada trčao osam kilometara do kuće u brdima


Toni Horvat
14.02.2018.20:30

Navijači Manchester Uniteda polako upoznaju svoju novu superzvijezdu, koja je u zimskom prijelaznom roku stigla iz Arsenala za 70 milijuna eura, a u tome će im pomoći prilog na 16 stranica u kluspkom časopisu Inside United. U njemu su brojni detalji i nepoznate zanimljivosti o Alexisu Sanchezu (29), a talijanski novinar Pietro Oleotto, koji ga je pratio u Udineseu, pričao je o njegovim počecima.

"U prvoj sezoni bio je vrlo mršav i stalno je ostajao na krilu jer su mu fizički zahtjevi igre u šesnaestercu bili preveliki. Ali klub ga je trebao u sredini, bliže golu, gdje su njegovi driblinzi važniji. Tako je počeo raditi na tijelu i napravili su mu improviziranu teretanu u kojoj je radio dva sata nakon treninga. Kad sam ga vidio tijekom priprema, šokirao sam se koliko je mišićne mase dobio", prisjetio je Oleotto pa ispričao anegdotu kojom je pokazao koliko je Sanchez bio posvećen poboljšanju fizičkih kapaciteta.

"Jedanput je nakon treninga autom išao u Udine nešto kupiti. Ali slučajno je u auto zaključao ključeve i telefon. Ne znam što bi većina ljudi učinila u toj situaciji, ali on je jednostavno otrčao kući. Džogirao je osam kilometara iz centra grada do kuće u brdima. Lokalci su ga vidjeli kako trči i nazvali moju redakciju. To je bilo tako tipično za njega, da takvu situaciju pretvori u improvizirani trening."

Sanchez je u Udinese stigao iz rodnog Čilea kao 17-godišnjak, 2011. je prešao u Barcelonu, nakon tri godine u Arsenal, pa nakon još tri i pol u Manchester United.

Manchester United

Udinese

Alexis Sanchez

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter