Goran Jurić

'Od Sammira su novinari napravili vukodlaka, pa jel' normalno piti sok cijeli život?'


Slaven Knežević
18.06.2017.08:25
'Od Sammira su novinari napravili vukodlaka, pa jel' normalno piti sok cijeli život?'
Robert Belosevic

sažeto

Goran Jurić gost je ove nedjelje naše stalne rubrike 'Gdje si legendo'. Prisjetio se najvažnijih utakmica Dinama, dotaknuo se Zdravka Mamića, alkohola...


Slaven Knežević
18.06.2017.08:25

Goran Jurić, bivši nogometaš čiju je borbenost opjevao Zdravko Mamić, u karijeri je nastupao za Velež, Crvenu Zvezdu, Celtu Vigo, Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Croatiju (Dinamo) i Yokohamu. Sudjelovao je u dvije najvažnije utakmice u Dinamovoj povijesti: sa Zvezdom je gostovao u Maksimiru u nikad odigranoj utakmici, a s Dinamom razbio Partizan 5-0.

"Utakmica protiv Partizana najdraža mi je u cijeloj karijeri. Ne mogu izdvojiti po čemu, po svemu mi je najdraža. Ona sa Zvezdom u Maksimiru je suprotnost. Bilo mi je vrlo teško. Ništa taj dan nije bilo normalno. Bilo me strah jer su mi sestra i zet bili na stadionu taj dan. Nabavio sam im karte... Ma što da kažem? Bilo je jako teško...", rekao nam je Jurić.

"Mi nemamo ćuku, mi nemamo poriv, mi nemamo kad Goca Jurić u tunelu zasuče rukave, da si onaj šećer u ruku i kaže: Ajjjmooooo!", rekao je jednom prilikom Zdravko Mamić.

"Hahahaha, ma dobro, nije to baš tako. Šećer se ne daje u ruku. Ali slično je. Mislim da je dobro oslikao, no ne mogu ja sebe opisivati. Istina je da sam uvijek bio borben."

Mamić je, između ostalog, htio reći i da Dinamo danas nema takvih igrača.

"Ma uvijek je bilo i bit će takvih igrača. Ne znam tko je to u današnjem Dinamu. Publika to najbolje vidi i najbolje može ocijeniti tko daje srce za Dinamo. Činjenica je da je u Dinamu jako puno kvalitetnih igrača", rekao je Jurić pa se osvrnuo i na sezonu u kojoj je Dinamo, nakon 11 godina, završio na drugom mjestu:

"Dinamo je uvijek bio lider, no ove godine Rijeka je apsolutno zasluženo osvojila prvenstvo. Navijao sam za Dinamo, ali jednostavno nisu zaslužili biti prvi. Rijeka je čitavu sezonu odigrala na jako visokom nivou i ja im čestitam na osvojenom naslovu."

Rekli ste jednom prilikom da imate jako visoko mišljenje o Zdravku Mamiću. Kako komentirate događaje na sudu u Osijeku?

"Moje mišljenje o Mamiću nije se promijenilo. I dalje imam jako visoko mišljenje o Zdravku. To je moje mišljenje. Može se netko složiti ili ne, ali ja mislim tako. Iskreno, što se suđenja tiče, nisam baš pratio previše. Bio sam na putu kad je Modrić davao iskaz pa ne bih komentirao."

Novinarima ste priznali i da volite tu i tamo popiti Chivas ili Jack Daniels. Kad sportaši piju alkohol, uvijek se diže prašina oko toga. Kakvo je Vaše stajalište?

"Od Sammira su mediji napravili vukodlaka. Je l' misliš da je normalno pit sok ili naranču cijeli život? Ok, kod profesionalnih sportaša ne bi trebalo biti normalno da piju alkohol, ali i sportaši su ljudi od krvi i mesa", rekao je Jurić.

Za kraj, gdje je danas Goran Jurić? Čime se bavite?

"Trenutno sam na odmoru u Mostaru, a inače živim u Zagrebu. Čitav život sam u nogometu i od te ljubavi ne mogu pobjeći. Preko 20 godina igrao sam nogomet. Bio sam trener u Lokomotivi tri godine, a sada sam u potrazi za novim trenerskim angažmanom", zaključio je Jurić.

Prisjetite se i drugih sportskih legendi u našoj temi Gdje si legendo?

nogomet

Dinamo

Gdje si legendo

Goran Jurić

Podijeli članak