Bivši igrač Dinama u velikim trenerskim problemima

'Ostao sam bez cijele momčadi, bez 11 igrača, ali moja mladost se ne predaje, opet ćemo učiniti nešto posebno i bit ćemo hit lige!'


Vjekoslav Paun
30.07.2019.08:00
'Ostao sam bez cijele momčadi, bez 11 igrača, ali moja mladost se ne predaje, opet ćemo učiniti nešto posebno i bit ćemo hit lige!'
Darko Tomas / CROPIX

sažeto

Milivoj Bračun uživa u trenerskim danima u zagrebačkom Trnju


Vjekoslav Paun
30.07.2019.08:00

Nekadašnji Dinamov branič i poznati trener danas uživa u trenerskim vodama, a "krstari" nižim ligama, vodi zagrebačko Trnje gdje je prošlu sezonu zaključio na četvrtom mjestu u dosta jakoj i uzbudljivoj 3. HNL Zapad.

Milivoj Bračun imao je zanimljivu igračku karijeru, od Dinama u šampionskim godinama, zlatne osamdesete, pa je preko Beograda i Crvene zvezde dočekao i inozemni angažman u španjolskom Elcheu. Kao trener prošao je HNL "uzduž i poprijeko", danas je u Trnju...

Dakle, dosta je bilo uzbudljivo u prošloj sezoni, u ligi koja je doživjela jedan oblik reorganizacije...

"Da, na žalost", uzdahnuo je Milivoj na prvu i nastavio:

Damir Krajac / CROPIX

"Nije nam dobro došla, jer puno lakši je put kad imaš tri lige za ulazak u Drugu ligu. I sad smo opet u najjačoj, tu je Lučko, bivši drugoligaš, Vinogradar s kojim se nikad ne zna hoće li igrati Drugu ili ne, znači nije nam nikakvog dobra donijela ova reorganizacija ukratko. Bolji je bio prošli sustav".

Trnje je prošlu sezonu završilo na četvrtom mjestu, što će biti iduće?

"Što se tiče najave sezone, moram priznati da smo malo u nezgodnoj situaciji, jer nam je otišlo 11, 12 igrača. Moramo stvarati novu ekipu, dakle ići ispočetka. Naš cilj će svakako biti ostati u gornjem dijelu lige. Ponovno biti oko četvrtog mjesta, to bi bio sjajan rezultat. I promovirati klub s mladim igračima, jer to je smisao cijelog ovog posla. Trnje je uvijek atraktivno, imamo nedjeljom ujutro puno menadžera na utakmicama, skauta, dobar izlog za mlade igrače...", reći će Bračun.

Slobodna Dalmacija

Kao bivšu zvijezdu Dinama, a koji je igrao upravo početkom osamdesetih kad se osvajao naslov u bivšoj Jugi, pitamo ga što misli o mogućnostima Modrih u eventualnoj Ligi prvaka, u novoj europskoj sezoni?

"Dinamo ima kvalitetu i moraju izboriti Ligu prvaka! Imaju sjajnu momčad koja može ostaviti odličan dojam. Vjerujem da se ove sezone mogu vratiti u Ligu prvaka. Danas mi se čini da je puno lakše nego onda, igraš u grupi, možeš i kiksati, prije se sve u dvije utakmice rješavalo...", kaže bivši nogometaš Dinama i Crvene zvezde.

Analiziraju susjedi s istoka kako i na koji način prodati svoje igrače, ali ne ide im kao Dinamu, "kivni" su jer jedan Olmo bi se mogao prodati kao "svi njihovi zajedno"?

"Uvijek je status Dinama bio jako dobar. Uvijek su "modri" imali fantastične igrače. Dobro se skautira i to je ono najbitnije, od najmlađih selekcija.", kratko će na tu temu.

Cropix

Kao bivšeg igrača koji je igrao u Španjolskoj, iskoristit ćemo ga i za pitanje o Daniju Olmu. Dosta je to neobičan put, reći "ne" Barceloni i doći u HNL?

"Pa i Barcelona zna griješiti u procijeni", nasmijao se Milivoj i nastavlja:

"Njegov otac, koji je bio igrač, što je jako bitno, procijenio je da je za njegov razvoj bolje da ide negdje dalje nego da ostane u Barceloni i da trune, jer tamo su procijenili da imaju bolje i njima dali priliku. A on je pokazao sjajan karakter, vidjelo se to i u ovim utakmicama na Euru gdje je krenuo s klupom, a onda se iz utakmice u utakmice nametnuo i postao standardan"

Damir Krajac / CROPIX

Dosta je stranaca u HNL-u, kakva je situacija u Trnje, koliko je to dobro za budućnost hrvatskog nogometa?

"Na žalost, mi moramo popunjavati sa strancima. Preveliki je odljev dobrih igrača iz Hrvatske da ne bi popunjavali sa strancima. Bitno je nastaviti razvijati mlade igrače, jer nam oni nose budućnost.", zaključio je Bračun.

Darko Tomas / CROPIX

nogomet

100posto sport izdvojeno

Milivoj Bračun

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter