VIDEO: EVO ZAŠTO KOŠARKA I KOREJA NE IDU ZAJEDNO

Ovakav napad još niste vidjeli: Igrači su padali kao čunjevi u kuglani, osmorica završila na podu i nitko nije zabio koš


Toni Horvat
27.10.2018.11:00
Ovakav napad još niste vidjeli: Igrači su padali kao čunjevi u kuglani, osmorica završila na podu i nitko nije zabio koš
screenshot

sažeto

Glas o ovom ludom slijedu se pronio nakon što ga je Shaq uvrstio u 'Shaqtin' A Fool'


Toni Horvat
27.10.2018.11:00

Južna Koreja nije baš prva, a vjerojatno ni pedeseta zemlja koje se sjetite kad se radi o košarci, što ni ne čudi s obzirom na slabašnu ligu i reprezentaciju, a to pak ne čudi s obzirom na prosječnu visinu tamošnjih muškaraca od svega 170,7 cm.

Ali to ne znači da korejska košarka ne može biti zabavna, a najbolji pokazatelj te teze je urnebesan slijed događaja u kojem je unutar jednog napada, u nepunih 20 sekundi, čak osam od deset igrača završilo na podu. Dobro, možda ne osam igrača, jer čini se da su neki pali i dvaput, ali vidjeli smo osam padova zbog proklizavanja, guranja i sudaranja, pa čak i naizgled neizazvanih.

Utakmica između Wonju DB-a i Anyang KGC-a igrala se prošlog tjedna, a završila je pobjedom gostiju u produžetku 103-96, no ako je suditi po ovoj sekvenci, niti jedna momčad nije baš zaslužila pobjedu.

Ovaj dragulj košarkaške egzotike pronio se svijetom zahvaljujući Shaquilleu O'Nealu, koji ga je uvrstio u najnoviji "Shaqtin' A Fool", televizijski kutak u kojem prikazuje najsmješnije situacije s NBA parketa iz proteklog tjedna, ali tu i tamo nađe se i poneka snimka iz inih liga. A ovu je zaista vrijedilo podijeliti.

košarka

Shaquille O'Neal

Koreja

Shaqtin' A Fool

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter