Mali klub cilja velike stvari, ali koče ih 'giganti'

'Pa nije normalno ovo što nam rade Dinamo i Hajduk, uništit će nas ako se ova kretenarija nastavi!'


Vjekoslav Paun
02.08.2019.08:00
'Pa nije normalno ovo što nam rade Dinamo i Hajduk, uništit će nas ako se ova kretenarija nastavi!'
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

sažeto

Nogometni klub sa krajnjeg sjevera Hrvatske otvara još jednu uzbudljivu sezonu u Drugoj HNL


Vjekoslav Paun
02.08.2019.08:00

Plove u sigurnosti Druge HNL, iako, u jednom trenutku činilo se da se čamac opasno nagnuo, vrlo su blizu bili totalne katastrofe, potonuća, no na kraju su se, preko zadnjeg kola izvukli i zadržali status.

Na krajnjem sjeveru Hrvatske odrađuju se posljednje pripreme uoči starta nove sezone, svi su maksimalno uzbuđeni. Pa i Miljenko Dovečer, koji se prošle sezone vodio kao trener, iako je to realno Matija Krstić, dok je Dovečer zapravo sportski direktor kluba koji s nestrpljenjem čeka - početak.

NK Međimurje pobijedilo je u pripremnoj utakmici mađarskog Heviza (također drugoligaša), polako stvari sjedaju na svoje mjesto...

NK Medjimurje

Kako je igrati u ligi s drugim momčadima Dinama, Hajduka, Osijeka?

"Kako je? Nikako! Dok mi imamo 22 igrača u polju, oni koriste njih 35, 40, 50! Nismo konkurentni s njima. Naši još i igraju s većom tenzijom. Još je prošle godine bila i kraća liga...", priča nam Miljenko kojeg smo uhvatili u klupskim prostorijama.

"Ma nama je to minus, iskreno. Treba im dati njihovu "Primaveru", pa nek si razvijaju djecu! Svi ostali smo neravnopravni. Tako ima Italija, Engleska, trebali bi i mi. Bilo je tako i ovdje prije jedno 15 godina!".

Kako će Međimurje u novu sezonu? Prošla je bila zaključena u šokantnoj završnici, visili ste do zadnje minute?

NK Medjimurje

"Da, napravili smo dosta velikih promjena. Otišlo je desetak igrača, došlo je desetak novih. Je, priznajem, bilo je individualnih grešaka. Mi smo si sami krivi, pa smo strepili do zadnjeg kola. Imali smo ekipu koja je nominalno trebala biti više prema sredini, ali eto. Bilo je dosta kikseva u zadnjim minutama", kaže nam Miljenko i dodaje:

"Na temelju tog iskustva gradimo sljedeću sezonu. Imamo osam, devet mladih igrača, kao dodatak treneru, da ima širinu. Tako da ove godine želimo ići prema gore, biti u gornjem dijelu".

Koliko je stranaca kod vas?

"Ma kakvi stranci, sve su to domaći dečko. Dobro, tu je jedan dečko iz Slovenije, ostalo je sve naše.", kaže i dodaje nešto zanimljivo:

Medjimurje.hr

"Sad smo igrali s drugoligašem iz Mađarske prijateljsku utakmicu. Znate li da njih država sufinancira s milijun eura godišnje ako nemaju niti jednog stranca! Samo jedan stranac u kadru otkida im 250.000 eura! Mislim da bi i mi trebali nešto slično uvesti."

Nije li to preradikalno za Hrvatsku?

"Dobro, mi smo poželjno odredište, drugi smo u svijetu, Mađari na neki rezultat čekaju već 70 godina. Ja se slažem sa strancem, neka igra ako vrijedi, nije bitno odakle je. Ali treba gledati i na razvoj domaće lige.", zaključuje sportski direktor Međimurja.

Odbrojavaju se dani po početka nove, još jedne uzbudljive sezone. Međimurje opet najavljuje sredinu, vidjet ćemo koliko će ovoga puta kiksati u "zadnjim minutama" i hoće li se možda sreća okrenuti na njihovu stranu...

Facebook

100posto sport izdvojeno

NK Međimurje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter