CRVENA ZVEZDA NIJE POŽELJNA U VUKOVARU

'Hrvatski navijači htjeli su nas zatvoriti na stadionu i zapaliti!'


Vjekoslav Paun
17.10.2017.15:55
'Hrvatski navijači htjeli su nas zatvoriti na stadionu i zapaliti!'
NK Sinđelić

sažeto

"Zbog prijetnji proustaški nastrojenih ljudi, pozivom na linč i ustaškog povika Za dom Spremni, policija nije mogla garantirati normalno održavanje sportskog događaja, te smo odustali od organizacije", stoji u priopćenju NK Sinđelić


Vjekoslav Paun
17.10.2017.15:55

Nogometni klub Sinđelić iz Trpinje, nedaleko od Vukovara, slavi ove godine 90 godina postojanja. U programu te proslave bila je i jedna revijalna utakmica, a koja je naknadno - skinuta...

Naime, kako u tom selu živi većinom srpsko stanovništvo, odlučili su pozvati veterane Crvene zvezde, pa su i tiskali plakate ne bi li se skupilo što više posjetitelja na lokalnom igralištu. No organizator je poslao priopćenje u kojem odustaje od velike utakmice:

"Zbog prijetnji proustaški nastrojenih ljudi, pozivom na linč i ustaškog povika Za dom Spremni, policija nije mogla garantirati normalno održavanje sportskog događaja, te smo odustali od organizacije", stoji u priopćenju NK Sinđelić i dodaju:

"Dobili smo prijetnje da nas trebaju zatvoriti na stadionu i politi benzinom i zapaliti. Nažalost ovo je pokazatelj kako se država odnosi prema nacionalnim manjinama", zaključuje klub u priopćenju.

NK Sinđelić

Crvena zvezda

NK Sinđelić

Podijeli članak