UTAKMICA IZ NOĆNE MORE

'Plavi' nisu mogli vjerovati što se događa: 'Bilo je baš brutalno i pogibeljno, a drugo poluvrijeme nije moglo početi bez policije. Nikada to nismo doživjeli!'


Dejan Šmehil
15.03.2019.17:00
'Plavi' nisu mogli vjerovati što se događa: 'Bilo je baš brutalno i pogibeljno, a drugo poluvrijeme nije moglo početi bez policije. Nikada to nismo doživjeli!'
Hanza Media

sažeto

Nakon utakmice Treće HNL Jug između Zmaja iz Blata na Korčuli i Neretve, koju su dobili domaćini 2:0, ostali su veliki repovi


Dejan Šmehil
15.03.2019.17:00

Gorak okus ostao je igračima, stručnom stožeru i navijačima Neretve nakon gostovanja u Blatu na Korčuli u sklopu 18. kola Treće HNL Jug. Upisan je poraz 0:2 od Zmaja, ali daleko od toga Metkovčane boli ponašanje domaćina.

"Mislio sam da je ovako nešto davno iza nas, ali očito nije", poručio je nakon susreta Neretvin trener Goran Galov.

Zmaj se ovom pobjedom odmaknuo malo od opasne zone dok je Neretva relativno sigurna u sredini tablice 12 kola prije kraja.

"Razumijem želju domaćina za ostankom u Trećoj HNL, ali ovo je bilo previše. Bilo je brutalno! S mnoštvom pogibeljnih startova na moje igrače", prenosi Galovljeve riječi portal likemetkovic.hr.

Youtube/screenshot

Tamo je navedeno i da je utakmica bila na rubu incidenta te da je glavna sutkinja Jelena Pejković zatražila dodatno policijsko osiguranje i dok ono nije došlo, nije željela izaći iz svlačionice i početi drugo poluvrijeme! Razlog njenog straha su, navodno, prijetnje koje su stizale iz redova domaćina.

Ne želeći pritom ništa sugerirati, ali znakovito je da su oba pogotka Zmaja pala u nastavku utakmice.

"Jedva smo čekali krenuti trajektom iz Orebića i što prije se vratiti kućama. Ono što smo doživjeli u Blatu ne može se nazvati sportskim ponašanjem ili sportskim nadmetanjem. Od prve minute je bio nezapamćen pritisak od strane domaćih igrača, trenera i navijača, da se to opisati ne može... Bili smo izloženi prijetnjama, pogrdama, nesportskim startovima, gruboj i pogibeljnoj igri što nas je i kao sportaše i kao ljude iznenadilo. Pa mi imamo igrača od 18 godina, je li takav način opravdan i normalan!?", pita se za portal Metković news, trener Galov.

Youtube/screenshot

On sam ne zamjera ništa sutkinji Pejković.

"Izgubila se u svemu tome, drugi dio je kasnio 10 minuta jer nije željela nastaviti bez policijskog pojačanja. Naravno da se i ona zbog događaja na terenu i oko njega pogubila i da je bila izvan sebe", zaključuje Neretvin trener.

Na kraju je Zmaj slavio pogocima Marinovića u 55. minuti iz prekida te Škarića u 66. nakon ubačaja, ali u Neretvi su očito sretni što su se kućama vratili živi i zdravi s ovog gostovanja...

nogomet

Treća HNL

Zmaj Blato

Neretva

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter