'POČIVAJ U MIRU, VELIKI BRATE'

Pogibija splitskoga huligana pokrenula morbidnu provokaciju među beogradskim navijačkim frakcijama


100posto
19.10.2018.15:00
Pogibija splitskoga huligana pokrenula morbidnu provokaciju među beogradskim navijačkim frakcijama
screenshot

sažeto

U jednim je beogradskim novinama objavljena osmrtnica Anti Firiću, a prvi među 'ožalošćenima' je vođa jedne od frakcija Grobara


100posto
19.10.2018.15:00

I dalje nerazjašnjena smrt splitskog huligana Ante Firića na autocesti pokraj Ivanić Grada još je vruća tema u regiji, a cijelu priču iskoristio je dio Beograđana kao provokaciju među navijačkim skupinama.

Firić je, podsjetimo, bio u skupini koja je iz Splita krajem prošle godine stigla u Beograd na "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde, gdje je sudjelovao u sukobu zaraćenih frakcija Grobara. Skupina od šest Splićana je uhićena, a Firić je završio i nu bolnici zbog nagnječenja mozga. Svi su dobili četiri do šest mjeseci zatvora, te petogodišnji izgon iz Srbije.

Nekoliko dana nakon njegove pogibije u prometnoj nesreći, kad su tri automobila naletjela na njega na autocesti, u jednim je beogradskim novinama objavljena osmrtnica, na kojoj piše: "Počivaj u miru, veliki brate", a kao ožalošćeni potpisani su Kimi, Rade, Goksi i Korač.

screenshot

Provonavedeni je Kimi Radosavljević, jedan od vođa Partizanovih navijača, pa srpski mediji pišu kako je osmrtnica najvjerojatnije provokacija suprotne navijačke frakcije.

Crvena zvezda

huligani

Partizan

Grobari

osmrtnica

Ante Firić

newsletter

Prijavite se na Newsletter