PLUĆA KO KUĆA

Ponovno pomiče granice: Čolak do zlata, srebra i svjetskog rekorda, Hrvatska osvojila i žensku broncu


HINA
05.10.2017.13:00
Ponovno pomiče granice: Čolak do zlata, srebra i svjetskog rekorda, Hrvatska osvojila i žensku broncu
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Goran Čolak nastavlja dominirati, naš je ronilac na EP-u u Turskoj postavio novi svjetski rekord u ronjenju pod stalnim opterećenjem bez peraja


HINA
05.10.2017.13:00

Hrvatski ronilac na dah Goran Čolak osvojio je zlatnu medalju i postavio svjetski rekord u disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem bez peraja (CNF) te srebro u disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem (CWT) na CMAS Europskom prvenstvu u dubinskom ronjenju koje se od 2. do 9. listopada održava u Kasu u Turskoj.

Čolak je u disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem bez peraja (CNF) zaronio na 83 m što je najbolji rezultat u svijetu. U istoj disciplini Vitomir Maračić zauzima četvrtu poziciju sa zaronom od 61 m, a Boris Milošić šestu sa 53 m. To je disciplina u kojoj ronilac zaranja u što veću dubinu na vlastitu snage, bez peraja.

Hrvatskoj brončanu medalju u toj disciplini u ženskoj konkurenciji donosi Mirela Kardošević sa zaronom od 58 m.

U disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem (CWT) Čolak je osvojio još jednu medalju, srebrnu, sa zaronom od 113 m, dok je zlato pripalo Rusu Alekseju Molčanovu (122 m). Ronilac u toj disciplini zaranju na što veću dubinu s perajom.

U ženskoj konkurenciji od hrvatskih predstavnika Mihaela Romić zauzima šesto mjesto sa dosegnutih 70 m.

100posto ekstremno

ekstremni sportovi

svjetski rekord

Goran Čolak

ronjenje na dah

Mirela Kardošević

Podijeli članak