Jedan od najvećih talenata u povijesti

Poslao poruku djevojci dopredsjednika Juventusa pa se pozdravio s karijerom: 'Sve je upropastio taj nesretni SMS'


100posto
08.11.2018.17:00
Poslao poruku djevojci dopredsjednika Juventusa pa se pozdravio s karijerom: 'Sve je upropastio taj nesretni SMS'
Getty Images

sažeto

Vincent Pericard trebao je vrijediti nekoliko stotina milijuna eura i imati blistavu karijeru, ali poslao je poruku krivoj ženi


100posto
08.11.2018.17:00

Kada je 2000. godine prelazio iz Saint-Etiennea u Juventus za Vincenta Pericarda su rekli kako će jednoga dana obarati rekorde i vrijediti nekoliko stotina milijuna eura. Juventus ga je platio samo 180.000 eura, a najavljen je kao jedan od najvećih talenata u povijesti kluba. Ipak, sve je ubrzo pošlo po zlu i Pericard je karijeru proveo po manjim klubovima u Engleskoj, a završio u amaterskom Moneyfieldu s 33 godine. Za slom njegove karijere kriv je jedan pogrešno poslani SMS.

"Ja i još dvojica Francuza išli smo na satove talijanskog, a učiteljica nam je bila stvarno prekrasna žena. Jedne večeri smo bili doma i poslao sam joj poruku da dođe na jedno piće do nas", otkrio je nedavno Pericard koji je vrlo brzo shvatio koliko će ga taj SMS skupo koštati:

"Nakon sat vremena zazvonio mi je telefon. Zvao me dopredsjednik Juventusa Roberto Bettega i izgrdio nas. Pitao je što si mi umišljamo da njegovoj djevojci šaljemo poruke. Nismo imali pojma da je ona njegova djevojka, ali pozvani smo na razgovor i na kraju su me posudili Portsmouthu."

Pericard i danas žali zbog tog nepromišljenog poteza i vjeruje kako mu je to uništilo karijeru.

"Bio je to užasan razvoj događaja. Taman mi je krenulo u Juventusu, a upropastio sam sve jednom nesretnom porukom. Uopće ne dvojim da bi mi život bio puno drugačiji da se to nije dogodilo", zaključio je bivši francuski nogometaš.

nogomet

Juventus

Vincent Pericard

newsletter

Prijavite se na Newsletter