VIDEO: OBJAVLJENA STARA SNIMKA

Poslušajte kako zvuči kad se dva najbolja svjetska košarkaša usuglase u reperskom duetu


Toni Horvat
09.09.2018.17:00
Poslušajte kako zvuči kad se dva najbolja svjetska košarkaša usuglase u reperskom duetu
Harry How/Getty Images

sažeto

Pjesma 'It Ain't Easy' snimljena je 2011. tijekom 'lockouta' dok su James i Durant trenirali zajedno u Ohiu


Toni Horvat
09.09.2018.17:00

Nije ništa neobično da američki profesionalni košarkaši ponekad skrenu u glazbene vode pa snime pjesmu ili cijeli album, ali do ovog vikenda nismo znali da su dva najbolja igrača današnjice snimila duet!

Dogodilo se to još 2011., tijekom "lockouta", dok su LeBron James i Kevin Durant zajedno trenirali u Ohiu. Prošle je godine prvi put o tome izvijestio ESPN, a Spider Studio je na Twitteru objavio isječak od 20-ak sekundi. Prije dva dana je cijela pjesma naziva "It Ain't Easy" bila dostupna na SoundCloudu, a sad je već objavljen i spot. Producent Franky Wahoo u razgovoru za Noisey ispričao je kako je pjesma nastala.

"Trebao je snimati samo Kevin Durant, on se ionako bavi glazbom, ali naposljetku se pojavio i LeBron. Snimili smo nekoliko pjesama, što obrada, što originalnih, a na onoj s LeBronom sam i ja sudjelovao. Nakon toga ništa više nisam čuo o tome. Bilo je prilično cool, nisu ništa potpisivali, samo su snimali, visili tamo cijelu noće i onda otišli", ispričao je producent, pa iznio svoje viđenje događaja:

"Durant dobro repa i to se zna, ali LeBron... Mislim da je to kao kad imaš populanog frenda pa ga nagovaraš da proba repati jer je poznat. Zbog toga je djelovao prilično normalno. Čudno je vidjeti nekog tako velikog kao što je LeBron kad zapravo ne zna što radi. Gledam tog boga košarke i pokazujem mu kako se nešto radi, wow! Kao da Michaela Jordana učiš nečemu što nema veze s košarkom, a on se oslanja na tebe. Prilično cool", rekao je Wahoo.

Iz studija su snimku odlučili pustiti u javnost nakon pokušaja da je se proda tračerskom portalu i progura na soundtrack novog izdanja videoigre "NBA2K", a i neki DJ-evi iz Clevelanda su je počeli puštati na noćnim setovima. Kako se ne bi proširila bez da on dobije ikakve zasluge za to, Franky Wahoo je napravio novi aranžman i produkciju te iskoristio sedam godina staru snimku vokala dvojice košarkaških superzvijezda.

"Ovo je prvi put da LeBron djeluje kao čovjek. Nije baš dobar u ovome", zaključio je Wahoo.

Reperski laici poput autora ovog teksta ne mogu baš primijetiti razliku između Jamesova i Durantova stila... A kako se vama čini? Posebno ako ste ljubitelj repa, pa možete realno procijeniti i znate što pričate, recite nam u komentarima...

košarka

LeBron James

snimka

Kevin Durant

reperi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter