Stao u obranu homoseksualaca

Poznati napadač otvoreno progovorio nakon finala Svjetskog prvenstva: 'Bio sam na naslovnici gej časopisa, ali jako je teško deklarirati se u nogometu'


100posto
17.11.2018.14:00
Poznati napadač otvoreno progovorio nakon finala Svjetskog prvenstva: 'Bio sam na naslovnici gej časopisa, ali jako je teško deklarirati se u nogometu'
Getty Images

sažeto

Olivier Giroud stao je u obranu gej nogometaša i rekao kako će proći još puno vremena do njihove ravnopravnosti


100posto
17.11.2018.14:00

Osvajač Svjetskog prvenstva u Rusiji Olivier Giroud otvoreno je progovorio o tabu temi svjetskog nogometa, homoseksualnosti. 32-godišnji napadač Chelseaja osvrnuo se na hrabar čin njemačkog reprezentativca Thomasa Hitzlspergera koji je 2014. godine priznao da je homoseksualac i pokušao pokrenuti diskusiju o gej zajednici u nogometu. Giroud smatra kako je svijet nogometa godinama udaljen od ravnopravnog priznavanja nogometaša homoseksualne orijentacije.

"Hitzlspergerovo priznanje da je homoseksualac bilo je jako emotivno, ali tada sam shvatio kako je nemoguće biti gej u nogometu. U svlačionici je jednostavno previše testosterona, dijeljenja soba po hotelima i zajedničkih tuširanja", izjavio je Giroud.

Francuz je već nekoliko puta svojim javnim nastupima pokušao pomoći gej zajednici, a 2012. godine bio je na naslovnici gej magazina Tetu.

"Razumijem bol i probleme nogometaša koji su gej. Veliki je izazov i test izaći u javnost nakon što toliko godina radiš na sebi. Osobno sam jako tolerantan i zato sam i izašao na naslovnici Tetua kada sam igrao za Montpellier, baš kao što sam i u Arsenalu nosio vrpcu duginih boja u znak podrške homoseksualcima. Nogomet ima još jako puno posla da bi se riješilo ovo pitanje. To je sigurno", zaključio je francuski napadač.

nogomet

Francuska

Olivier Giroud

gej

newsletter

Prijavite se na Newsletter