VIDEO: NEĆETE, RAZBOJNICI!

Prebolio je kiks protiv Mandžukića: Spektakularni francuski golman obranio četiri udarca u samo dvije sekunde


Toni Horvat
12.10.2018.17:00
Prebolio je kiks protiv Mandžukića: Spektakularni francuski golman obranio četiri udarca u samo dvije sekunde
Kevin C. Cox/Getty Images

sažeto

Hugo Lloris istaknuo se na prijateljskoj utakmici Francuske i Islanda


Toni Horvat
12.10.2018.17:00

Iako je jedan od najboljih golmana svijeta, Hugo Lloris kroz karijeru je napravio nekoliko pamtljivih kikseva, poput onog u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, kad je mislio da može predriblati Marija Mandžukića.

Ali jučer se pokazao u vrhunskom izdanju, makar je primio dva gola. Na prijateljskoj utakmici Francuske i Islanda golman Tottenhama uspio je obraniti četiri udarca u razmaku od jedva dvije sekunde. Spektakularno!

Dobro, zasluge tu imaju i islandski nogometaši, koji su pokazali određenu dozu šeprtljavosti pred golom nakon prve obrane, ali Lloris je ležao na pravome mjestu i "išamarao" loptu svaki put kad bi je uputili prema njemu.

Dogodilo se to pred kraj prvog poluvremena, dok su Islanđani vodili 1-0 golom Bjarnasona. U 58. minuti Arnason je udvostručio iznenađujuću prednost gostiju, no svjetski prvaci spasili su se poraza u samoj završnici nakon Eyjolfssonova autogola i Mbappeova penala.

Povrh svega, ova je utakmica dokaz Uefi da su dvije snažne reprezentacije savršeno u stanju organizirati prijateljsku utakmicu i bez njene "pomoći" u obliku kontroverzne Lige nacija.

Francuska

Island

obrana

Hugo Lloris

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter