Bilić doznao neugodnu vijest

Premierligaši od iduće godine imaju puno kraći prijelazni rok od ostalih


Slaven Knežević
07.09.2017.22:45
Premierligaši od iduće godine imaju puno kraći prijelazni rok od ostalih
Reuters

sažeto

Klubovi iz engleske Premier lige od iduće će sezone imati puno kraći prijelazni rok od ostalih liga. Sve mora biti gotovo prije početka sezone


Slaven Knežević
07.09.2017.22:45

Slaven Bilić danas je saznao neugodnu vijest. Klubovi iz Premier lige izglasali su skraćivanje prijelaznog roka, a odluka stupa na snagu idućeg ljeta. Klubovi tako neće moći kupovati nikoga nakon početka sezone.

Razlog za ovakvu odluku jest neizvjesnost koju često treneri imaju kada su u pitanju sastavi ekipa za iduću sezonu. Tako će od iduće godine sve biti poznato do četvrtka uoči početka prvog kola nove sezone u 18 sati. Za takvu odluku glasalo je 14 klubova, jedan je bio neutralan i pet protiv.

"Podržavam ideju, ali ona ima smisla jedino ako se primjeni i na ostale lige. Inače nema smisla", rekao je Bilić kada su ga pitali što misli o skraćivanju roka za kupovinu igrača.

Opasnost kod ovakve odluke je što u ostalim ligama rok traje do kraja kolovoza, pa bi strani klubovi mogli kupovati igrače iz Engleske nakon što na Otoku prestane prijelazni rok, pa Englezi ne bi imali vremena za dovesti zamjene.

nogomet

Slaven Bilić

Premier liga

prijelazni rok

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter