ZNAJU LI NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO?

Procurile fotografije: Zajednički dobavljač opreme već je proglasio Francuze novim svjetskim prvacima


Toni Horvat
14.07.2018.11:00
Procurile fotografije: Zajednički dobavljač opreme već je proglasio Francuze novim svjetskim prvacima
Catherine Ivill/Getty Images

sažeto

Nike je pripremio 20.000 francuskih dresova s dvije zvjezdice, koje označavaju dva naslova svjetskog prvaka


Toni Horvat
14.07.2018.11:00

Iako je službeni dobavljač opreme i za hrvatsku i za francusku nogometnu reprezentaciju, Nike je već proglasio "tricolore" novim svjetskim prvacima.

To bismo mogli zaključiti prema fotografijama koje su procurile na internetu, točnije na stranici Footyheadlines, koja u pravilu ekskluzivno otkriva razne službene dresove prije njihova službenog predstavljanja i puštanja u prodaju.

A te fotografije pokazuju aktualni francuski dres, s jednim malim dodatkom - umjesto jedne zvjezdice poviše grba, stavljenje su dvije. Svaka zvjezdica označava naslov svjetskog prvaka, a Nike je onom iz 1998. Francuzima već dodao ovogodišnji.

Proizvedeno je 20.000 ovakvih dresova koji će biti spremni za prodaju u ponedjeljak ili utorak, pobijede li Francuzi "vatrene" u nedjeljnom finalu. Ako ne, propast će, što im od srca želimo.

Zapravo se radi o mjeri predostrožnosti jer je 1998. ondašnjem francuskom dobavljaču Adidasu trebalo tjedan dana da u prodaju pusti dresove sa zvjezdicom. Isto je bilo i 2006. kad je Adidas želio pričekati ishod finala s Talijanima prije nego "ušije" drugu zvjezdicu, a kako je Italija slavila na penale, naposljetku nisu morali činiti ništa. Nadamo se da je Nike ovim potezo urekao Francuze.

A onda, tko zna, možda su u pripremi već i hrvatski dresovi sa zvjezdicom, samo što još nisu procurili. Ili Nike misli da će lakše proizvesti naše dresove jer smo puno manja zemlja, pa se očekuje i manja potražnja, ali u to iskreno sumnjamo jer je cijeli svijet prigrlio "vatrene" i njihov šampionski dres mogao bi biti i puno traženiji od francuskog.

hrvatska nogometna reprezentacija

SP 2018.

Francuska

finale

dresovi

Nike

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter