VIDEO: PULLEN O HRVATSKOJ, HRANI, FILMOVIMA I ŠARIĆU

Provozali smo se gradom sa zvijezdom Cedevite: 'Zagreb je idealno mjesto za Amerikance'


Toni Horvat
11.12.2018.14:00
Provozali smo se gradom sa zvijezdom Cedevite: 'Zagreb je idealno mjesto za Amerikance'

Toni Horvat
11.12.2018.14:00

Prije tri godine Jacob Pullen igrao je za Cedevitu i ostavio možda i najbolji dojam od svih stranaca koji su za nju zaigrali, ne računajući pohrvaćenog Dontayea Drapera. Rijetkost je da naši klubovi uspiju zadržati kvalitetnog Amerikanca na više od godinu dana, pa nije uspjela ni Cedevita s Pullenom, koji si je odličnim igrama za zagrebački klub podignuo cijenu i potpisao bogati ugovor s ruskim Himkijem, a zatim i konačno dobio priliku za ostvarenje životnog sna - igranje u NBA ligi.

No nije se uspio nametnuti Philadelphia 76ersima, za koje je tada još igrao Dario Šarić, pa je nakon lutanja po razvojnoj ligi, Iranu i Turskoj ove sezone prihvatio poziv Cedevite da se vrati u klub u kojem je odigrao najbolju sezonu karijere. I pokazalo se kao pun pogodak! U prvih osam utakmica u ABA ligi i Eurokupu postiže 17,5 koševa u prosjeku, a momčad je izgubila samo jedanput.

"Bio sam kod kuće i nisam igrao, otvorila se prilika da dođem u grad i klub koji već poznajem, ljude u Cedeviti… Nakon godine u NBA ligi u kojoj zapravo nisam igrao, pa u Turskoj samo da nabrzinu nešto zaradim, ljudi nisu znali što očekivati od mene. Dobio sam priliku vratiti se ovdje i dokazati da još mogu igrati na visokoj razini. Grad mi se sviđa, pa je to bila win-win situacija za mene", rekao nam je Pullen, s kojim smo se provozali po gradu i pitali ga da nas odvede na neka od svojih omiljenih mjesta.

Šoping-centri su praktični, pa smo otišli u Arena Centar. Tamo voli otići na ručak, štoviše, već ga poznaju pa počnu pripremati hranu čim ga ugledaju.

"Promijenio sam prehranu otkad sam tu bio zadnji put, ostavio sam se crvenog mesa, odrezaka, govedine… Jedem samo piletinu, ribu, tjesteninu… Pokušavam smanjiti s prženom hranom, tijelo mi se bolje osjeća. Ovo je jedna od boljih tjestenina u Zagrebu, dolazim tu jedanput na tjedan", kaže nam Jake, a što je rekao o iskustvu NBA lige, Dariju Šariću i zašto je Zagreb idealan grad za američke košarkaše provjerite u našem videoprilogu.

100posto sport video

KK Cedevita

Jacob Pullen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter