FOTO: KAKO BI OVA POSTAVA FUNKCIONIRALA?

Rakitić objavio znakovitu fotografiju s treninga: Je li otkrio početni sastav 'kockastih' za Nigeriju?


Toni Horvat
13.06.2018.14:00
Rakitić objavio znakovitu fotografiju s treninga: Je li otkrio početni sastav 'kockastih' za Nigeriju?
Tom Dubravec / CROPIX

sažeto

Na fotografiji je točno 11 igrača koji se mogu posložiti u našu 4-2-3-1 formaciju


Toni Horvat
13.06.2018.14:00

Hrvatski nogometaši već su se odavno smjestili u svojem kampu u Rusiji te odradili prve treninge u Roščinu.

Ivan Rakitić, kao jedan od najaktivnijih naših reprezentativaca na društvenim mrežama, očito je odlučio na Instagramu voditi kroniku puta u Rusiju, pa je već objavio fotografije prije polijetanja u Zagrebu, iz zračne luke nakon slijetanja u Sankt Peterburg, te dvije fotografije s treninga.

A jedna od njih dosta je znakovita jer se na njoj okupilo točno 11 igrača. I kad bismo njih 11 posložili u formaciju 4-2-3-1, imala bi smisla. Ne potpuno, jer smo u više navrata vidjeli da neki igrači jednostavno ne funkcioniraju idealno na pozicijama koje bi ih zapale u ovom sastavu, ali svi su ih već pokrivali u reprezentativnom dresu.

Prema Raketinoj fotografiji na golu bi bio Danijel Subašić, a obrambenu četvorku činili bi Dejan Lovren, Domagoj Vida, Vedran Ćorluka i Ivan Strinić. To znači da bi ili Vida ili Ćorluka morali na poziciju desnog beka, a izvisio bi Šime Vrsaljko.

Trojku u veznom redu činili bi Luka Modrić, Milan Badelj i sam Rakitić, a Luki bi vjerojatno pripala uloga najisturenijeg od njih trojice. Konačno, u napadu bi bili Ivan Perišić, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić. Mandžo bi u tom slučaju igrao na desnom krilu.

Naravno, ova fotografija ne mora apsolutno ništa značiti i zapravo bi bilo čudno da Hrvatska u subotu protiv Nigerije istrči u ovakvoj formaciji, pogotovo jer bi se bekovi teško nosili s brzonogim protivničkim krilima, a Modrić i Mandžukić opet bi igrali izvan pozicija na kojima mogu najviše doprinijeti.

Ali SP počinje već sutra, do prve utakmice "kockastih" ostala su samo tri dana i treba o nečemu pisati...

hrvatska nogometna reprezentacija

SP 2018.

Instagram

Ivan Rakitić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter