Hrvatska lovi četvrtfinale

Rusi optimistični: Moramo zaustaviti momčad, ne samo Bogdanovića i Šarića


Vjekoslav Paun
10.09.2017.13:05
Rusi optimistični: Moramo zaustaviti momčad, ne samo Bogdanovića i Šarića
Reuters

sažeto

"Najviše razmišljamo kako zaustaviti Šarića i Bogdanovića, ali tu su uvijek još trojica igrača na terenu. Hrvatska ima igrače koji mogu zabiti, koji mogu čitati igru, vidjet ćemo", izjavio je Mozgov


Vjekoslav Paun
10.09.2017.13:05

Hrvatska i Rusija odigrat će danas u 20:30 sati susret osmine finala na Eurobasketu. Hrvatska je favorit, ali ne slažu se Rusi koji sjajno igraju...

Najveća opasnost po Hrvatsku bit će ruski dvojac Aleksej Šved, član euroligaša Himkija te Timofej Mozgov, igrač NBA momčadi Brooklyn Netsa.

"Bit će ovo teška utakmica, obje momčadi žele u četvrtfinale. Hrvatska ima dobru kombinaciju iskusnih veterana i mladih, talentiranih igrača, bit će teško, vidjet ćemo tko će pobijediti", izjavio je Šved za HRT.

Njegov suigrač u reprezentaciji Timofej Mozgov smatra kako je u dvoboju s Hrvatskom najvažnije zaustaviti momčad, a ne pojedince.

"Najviše razmišljamo kako zaustaviti Šarića i Bogdanovića, ali tu su uvijek još trojica igrača na terenu, tako da se ne možeš koncentrirati samo na jednog igrača. Moraš zaustaviti momčad. Hrvatska ima igrače koji mogu zabiti, koji mogu čitati igru, vidjet ćemo", izjavio je Mozgov.

Eurobasket 2017.

Podijeli članak