VIDEO: Njih i Srba 200 milijuna

Ruski huligani oduševljeni plasmanom Srbije na SP: 'Braćo, zajedno lomimo Engleze'


Slaven Knežević
11.10.2017.11:00
Ruski huligani oduševljeni plasmanom Srbije na SP: 'Braćo, zajedno lomimo Engleze'
Getty Images

sažeto

Ruski huligani čestitali su Srbiji plasman na Svjetsko prvenstvo i izrazili oduševljenje jer će sada imati pomoć u borbi s engleskim huliganima


Slaven Knežević
11.10.2017.11:00

Srbija se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a to je posebno razveselilo domaćine Rusiju. Ruski su navijači oduševljeni plasmanom Srbije jer će, nadaju se, njihova braća stati uz njih u borbi protiv engleskih huligana.

Društvene mreže prepune su objava Rusa u kojima uz čestitke na plasmanu Srbiji stoji i poruka da će zajedno "lomiti Engleze". Engleski su navijači nadaleko poznati po svojim huliganskim ispadima, a Engleska je i kolijevka huliganizma pa je, za sve ostale divljake u nogometu, uvijek predstavljala poseban izazov.

Rusi su već imali okršaje s Englezima tijekom Eura u Francuskoj, a i tamo su imali pomoć srpskih navijača. Najžešći okršaj dogodio se u Marseilleu, a nakon tog sukoba ozlijeđeni i privedeni brojali su se u stotinama. Sada je Rusija domaćin SP-a, a Srbija se kvalificirala pa će u velikom broju moći dočekati Engleze.

Navijači Crvene Zvezde su u odličnim odnosima s navijačima moskovskog Spartaka, dok su navijači Partizana braću pronašli među navijačima CSKA. Ruski su huligani još na Euru najavili kaos na ulicama tijekom SP-a pa će tamošnja policija imati pune ruke posla.

nogomet

Srbija

Rusija

Svjetsko prvenstvo

huligani

engleska nogometna reprezentacija

Podijeli članak