Šokantna priča novog suigrača sjajnog Vatrenog

S 14 godina ostao nepokretan, ponovo učio hodati, slavni klub ga odbacio, a sad mu pred noge bacaju desetke milijuna!


Dejan Šmehil
06.06.2019.08:00
S 14 godina ostao nepokretan, ponovo učio hodati, slavni klub ga odbacio, a sad mu pred noge bacaju desetke milijuna!
Getty

sažeto

Ferland Mendy lijevi je bočni Lyona koji je pred potpisom za kraljevski klub, a prije 10-ak godina karijera mu je visila o koncu


Dejan Šmehil
06.06.2019.08:00

Madridski Real krenuo je u veliku ljetnu ofenzivnu na transfer tržištu, a kako stvari stoje, jedan od članova svlačionice kraljevskog kluba bit će i Lyonov lijevi bočni Ferland Mendy. Ovaj 23-godišnji Francuz navodno je već odradio i liječnički iako su to iz Lyona demantirali, a spominje se kako bi ga Florentino Perez trebao platiti oko 50 milijuna eura.

Nije loše za dečka koji je prije 10-ak godina bio nepokretan! I morao ponovo učiti hodati!

Član francuske reprezentacije od studenog prošle godine, u Lyon je došao u ljeto 2017. i odličnim igrama sebe katapultirao među zvijezde. Ali, prošao je pravu kalvariju do ovog trenutka i potencijalnog potpisa za Real.

Kao 14-godišnjak obolio je od artritisa kuka. Tri je mjeseca ležao u bolnici, sav u gipsu, a onda je uslijedila višemjesečna rehabilitacija. Tek u rehabilitacijskom centru maknuli su mu gips, ali hodati i dalje nije mogao.

Getty

"Bio sam u kolicima. Malo po malo, učili su me ponovo hodati. Korak po korak. Ali, iskreno, ni u jednom trenutku nisam pomislio na odustajanje. Čak i tada, sebi sam govorio: "Nemoguće je da neću opet hodati, da neću više moći igrati nogomet..." Želio sam biti profesionalan nogometaš otkako znam za sebe i znao sam da to moram napraviti", priča nevjerojatnu priču mladi Mendy.

On je u tim najtežim trenucima u životu bio dio PSG-ovog omladinskog pogona. Stigao je u školu slavnog kluba kao 9-godišnjak i zadržao se tamo osam godina. Ozljeda kuka ga je, naravno, nenormalno usporila. Zaustavila, bolje rečeno.

"Vratio sam se nakon ozljede, ali nemam što lagati, nisam bio uopće na potrebnoj razini. Učio sam opet osnove nogometa, kontrolu lopte, dodavanja... Na kraju sezone, kad sam imao 17 godina, klub nije znao što će sa mnom. Iz samilosti su mi naposljetku ponudili novi ugovor, ali sam odbio i otišao", uza osmijeh sad priča član trikolora.

Getty

Jednostavno, shvatio je da bi u PSG-u mogao propasti jer su ga držali u rezervnoj momčadi do 17 godina. Trenirao je 2-3 puta tjedno, sve je to bilo slabo... Odlučio je otići u niželigaša preko kojega se naposljetku probio do Lyona. A sad je na pragu potpisa za Real. Kad ga pitaju je li PSG klub o kojem sanja, iako je rođeni Parižanin, samo odmahne rukom:

"Ne, ne bih rekao... Podržavao sam ih kad sam bio dijete jer sam iz Pariza. Ali u jednom trenutku sam prestao."

nogomet

Real Madrid

transferi

Lyon

životna priča

šokantno

Ferland Mendy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter