RIJEKINO SENZACIONALNO POJAČANJE ŠOKIRALO TALIJANE

'S obzirom na talent, trebao sam igrati u Realu, a u ovome bih Milanu bez problema imao mjesta, nisam ništa lošiji od Kalinića'


Toni Horvat
14.02.2018.17:45
'S obzirom na talent, trebao sam igrati u Realu, a u ovome bih Milanu bez problema imao mjesta, nisam ništa lošiji od Kalinića'
YouTube screenshot

sažeto

Valerij Božinov kaže da mu u Rijeci uopće nije loše jer je to momčad koja je prije samo nekoliko tjedana pobijedila Milan


Toni Horvat
14.02.2018.17:45

Osim Dinamova Bosanca Izeta Hajrovića, ove je zime u HNL stigao još jedan stranac bez dlake na jeziku. Bivši napadač Juventusa, Manchester Cityja i drugih važnih europskih klubova, Bugarin Valerij Božinov, najzvučnije je pojačanje Rijeke, a povodom iznenađujućeg dolaska u Hrvatsku dao je intervju za talijanske medije.

Između ostalog, osvrnuo se na današnji Milan, kojeg je njegov novi klub pobijedio u posljednjem kolu grupne faze Europske lige.

"U ovome Milanu mogao bih igrati bez problema, na istoj sam razini kao Nikola Kalinić i Andre Silva. Cutrone mi se sviđa, ali nije šampion. Trener Gattuso je legenda, s vremenom će postati novi Mourinho", rekao je 31-godišnji Bugarin, koji je sa samo 14 godina iz Bugarske otišao u Lecce, koji i danas smatra svojim klubom.

"Tamo sam igrao s Vučinićem, Chevantonom, Giacomazzijem... Danas bi ta momčad osvojila titulu", kaže Božinov.

U karijeri je još igrao za mnoge talijanske klubove, ali u ligama "petice" nije još od 2013. Od tada je igrao za klubove poput Levskog i Partizana, a sad je stigao u Rijeku.

"S obzirom na talent, trebao sam igrati u Realu, ali kao mladić napravio sam mnoge pogreške, bio sam temperamentan, težak tip. Sad sam sazrio, imam dvoje djece, Valerija ml. i Nicole. U Rijeci nije loše, prije samo nekoliko tjedana dečki su pobijedili Milan, ne može to bilo tko..."

Milan

NK Rijeka

Nikola Kalinić

Valerij Božinov

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter