OPROSTILI SE OD RUMUNJSKE SA STILOM

S pola snage razbili Čehe: Na pogon pričuva zabili prvu stotku na Eurobasketu


Toni Horvat
07.09.2017.15:05
S pola snage razbili Čehe: Na pogon pričuva zabili prvu stotku na Eurobasketu
FIBA

sažeto

U posljednjoj utakmici grupne faze Eurobasketa Hrvatska je deklasirala Češku 107-69 i sad čeka protivnika u osmini finala, koju u Istanbulu igra u nedjelju


Toni Horvat
07.09.2017.15:05

Kako smo se i nadali, hrvatski su košarkaši rutinski, bez velikih stresova, odradili posljednju utakmicu u Cluju, svladali Češku XX-XX i završili grupnu fazu Eurobasketa sa četiri pobjede i tijesnim porazom od moćne Španjolske.

Aleksandar Petrović odlučio je odmoriti veterane Marka Tomasa i Luku Žorića, Popoviću i Planiniću dao je po manje od sedam minuta, a među preostalom osmoricom relativno je ravnopravno raspodijelio minutažu.

Čak je i skoro cijela standardna petorka počela na klupi, iz nje je startao samo kapetan Roko Ukić, koji nije igrao protiv Španjolaca. Ali i takvi, s Rokom, Krušlinom, Ramljakom, Benderom i Buvom Hrvati su krenuli serijom 8-0 u koju je centar Buva ugradio pet poena.

A kad su se Česi približili, ušli su Dario Šarić i Darko Planinić, uskoro i Bojan Bogdanović, a Acina momčad zbrisala je na +11 tricom Krušlina za završetak prve četvrtine.

FIBA

Bogdanović je nakon ulaska potpuno preuzeo utakmicu i do poluvremena zabio 17 koševa iz samo osam šutova za 12 minuta igre, a Hrvatska je na odmor otišla s prednošću 54-38 i tako već za 20 minuta prošla dvije trećine puta do 72,5 koša, koliko je postizala u prosjeku na prvim četirima utakmicama.

Do kraja treće četvrtine Babo je stigao do 25 poena, zaključno s košem uz faul za 78-60 u posljednjim sekundama. No tom je prilikom dobio udarac u mišić, pa ga oprezni Aco više nije vraćao u igru.

Zaista, nije bilo ni potrebe. Oni koji su dosad najmanje igrali bez problema su priveli susret kraju, a prednost je još i rasla do najvećih i konačnih 107-69.

Bojan Bogdanović

Eurobasket 2017.

hrvatska košarkaška reprezentacija

Češka

Podijeli članak