VIDEO: Pet najstresnijih Sandrinih medalja

Perković je apsolutna kraljica drame: 'Kod mene bez trilera nikako ne može!'


Vjekoslav Paun
12.08.2018.19:00
Perković je apsolutna kraljica drame: 'Kod mene bez trilera nikako ne može!'
Reuters

sažeto

Izdvojili smo pet natjecanja tijekom kojih je hrvatska heroina uz maksimalnu količinu drame osvajala zlato...


Vjekoslav Paun
12.08.2018.19:00

"Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti način. Stresan način. S puno drame!"

Jedna je od prvih izjava Sandre Perković nakon još jedne njezine medalje. Petog uzastopnog europskog zlata, rekord koji će, kako bi to Goran Ivanišević rekao, samo "roboti slomiti". I ovoga puta bilo je napeto, dramatično, ali kao i u svim preostalim slučajevima s - "happy endom".

"Kao da se poigrava s konkurencijom", napisat će jedan na komentarima, a drugi je bio još zločestiji:

"Nudi im slavu na trenutke, a potom im u samom finišu sve to sasvim iznenada, najednom - oduzme."

Slučajno ili ne, to je već na neki način njezin stil bacanja, osvajanja. I zato se i događaju svi te emocionalni ispadi poslije (psovke), količina stresa koju je potom teško kontrolirati.

I mi vas podsjećamo na neke od tih natjecanja...

Drama u Berlinu - 2018

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59,09 metara, pa 59,97 metara. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju stigao ona pravi - njezin je hitac odletio na 67,62 metara i time je Sandra Perković osigurala još jedno zlato.

S jednim hicem do zlata - 2016

Sandra Perković s jednim ispravnim hicem obranila zlato. Perković je do zlatne medalje došla fenomenalnim hicem iz treće serije kada je bacila 69.21 metar. Bio je to hitac koji je ujedno Sandru spasio ispadanja jer je u prve dvije serije pogodila zaštitnu mrežu. Treći neispravan hitac značio bi šokantan oproštaj od Rija, ali je hrvatska zlatna atletičarka skupila koncentraciju i pomela konkurenciju u dramatičnom trenutku. Nakon toga Sandra nije uspjela baciti niti jedan ispravan hitac, pa je tako taj jedan jedini uspješan bio dovoljan za zlato.

Peta serija sretna u Amsterdamu - 2016

Vodstvo u finalu Europskog prvenstva preuzela je u četvrtoj seriji hicem od 66.03 metra, a zlato je osigurala u petoj seriji sa 69.97. Iza Sandre smjestile su se dvije Njemice, Julia Fischer koja je bacila 65.77 metara te Shanice Craft s hicem od 63.89 metara.

Nakon očajnog starta fenomenalan finiš - 2012

Sandra je do zlata u Helsinkiju stigla hicem od 67.62 metara u trećoj seriji. U prva dva pokušaja je pogodila zaštitnu mrežu i prijetila je opasnost da ne ostane bez plasmana. No u trećoj seriji nakon koje je osam najboljih ostalo u borbi za medalju je odradila bacanje bez greške.

Jedva prošla kvalifikacije u Barceloni - 2010

Jedva je izborila finale na Europskom prvenstvu, bilo je to mučenje koje je rezultiralo najdaljim hicem od tek 57.70 metara. Već u prvoj je seriji bacila 62,98 metara, što je bio hitac koji ju je do posljednje serije držao na drugoj poziciji. Do tog je trenutka bolja od nje bila tek Rumunjka Nicoleta Grasu hicem od 63,48 metara. Uoči pokušaja u posljednjem krugu Perković je već imala osiguranu medalju, a onda je dohvatila onu najsjajniju...

Reuters

atletika

Sandra Perković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter