VIDEO: NEĆEŠ, RAZBOJNIČE!

Šarić postaje vrhunski bloker: Pogledajte kako Šiši dijeli 'banane' Durantu, LeBronu i ostalim NBA zvijezdama


Toni Horvat
30.11.2017.08:00
Šarić postaje vrhunski bloker: Pogledajte kako Šiši dijeli 'banane' Durantu, LeBronu i ostalim NBA zvijezdama
Reuters

sažeto

Sve je počelo na Olimpijskim igrama u Riju kad je u zadnjoj sekundi donio pobjedu nad Španjolskom blokiravši Paua Gasola. A sad 'maltretira' i druge NBA velikane


Toni Horvat
30.11.2017.08:00

Kad je kao 16-godišnjak nastupao na utakmicama Eurolige kao član Zagreba, djelovao je potpuno izgubljeno u obrani. Često ne bi znao koga čuva, bio bi tri metra udaljen od najbližeg protivničkog igrača.

Sedam godina kasnije Dario Šarić igra u NBA ligi, u kojoj se nije toliko profilirao kao razigravač s visokih pozicija, kakvoga pamtimo iz vremena Cibone, nego kao vrlo neugodan obrambeni igrač kojega su zapamtile i najveće zvijezde svjetske košarke.

Prvu blokadu kojom je zaludio svijet imao je nekoliko mjeseci prije debija u NBA ligi, kad je u zadnjoj sekundi zaustavio pokušaj Paua Gasola i tako donio Hrvatskoj neočekivanu pobjedu na startu olimpijskog turnira u Riju.

U prvoj sezoni u NBA ligi njegov najpoznatiji i najviralniji potez bila je sekvenca s utakmice protiv Toronta u kojoj je u razmaku od nekoliko sekundi blokirao dva igrača Raptorsa.

U ovoj kompilaciji su sve Šišijeve blokade iz njegove prve NBA sezone, a među njegovim "žrtvama" su se našli ondašnja zvijezda Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving, koji je sada u Bostonu, te Hassan Whiteside, centar Miamija, koji je i sam jedan od najimpresivnijih blokera lige.

Ali ove sezone Šarić je odlučio "lijepiti" i najveće zvijezde. Odmah u prvoj utakmici sezone protiv Washingtona ovako je zaustavio njihova najboljeg igrača Johna Walla.

A onda su na red došla i sama krema. Prvo je protiv prvaka Golden State Warriorsa blokirao aktualnog MVP-a finala Kevina Duranta...

...a ovog tjedna ga je zapamtio i najbolji košarkaš današnjice LeBron James.

Iako, Dariju je vjerojatno najdraža blokada na Jusufu Nurkiću, s kojim je kao cibos imao sjajne okršaje dok je centar iz BiH igrao u Cedeviti.

Samo da se ne zaboravi, Šarić je "lijepio" protivnike i na ovogodišnjem Eurobasketu, ovako je "stradao" Rumunj Nandor Kuti.

Nadajmo se samo da će u bližoj budućnosti dobiti priliku za nove blokade u hrvatskom dresu na velikom natjecanju, budući da bez njega i Bojana Bogdanovića Hrvatska opasno visi u kvalifikacijama za SP 2019.

NBA

Dario Šarić

LeBron James

Kevin Durant

blokada

Pau Gasol

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter