OČEVI SU LEGENDE, A SINOVI?

Shaqov 'mali' zakucava poput oca, Ronaldov čak ima istu pozu za slobodnjake


Toni Horvat
19.06.2017.08:05
Shaqov 'mali' zakucava poput oca, Ronaldov čak ima istu pozu za slobodnjake
Instagram, Reuters

sažeto

Sinovima Shaquillea O'Neala i LeBrona Jamesa smiješi se lijepa košarkaška karijera, a Cristiano Ronaldo Jr. od oca je naslijedio smisao za slobodne udarce


Toni Horvat
19.06.2017.08:05

U posljednjih četvrt stoljeća imali smo čast, ili još imamo, gledati neke od najboljih sportaša u povijesti, talente kakvi se pojavljuju jedanput u generaciji, dominantne individualnim sposobnostima i uspjesima.

Djeca legendi često pokušavaju ispuniti očekivanja okoline i kročiti stazama slavnih očeva, ali rijetko kad su ih dostizali kao vladari svojih sportova. Ali dolazi nam nova generacija, novi klinci današnjih ili nedavnih "kraljeva" nogometa, košarke...

Shaqov 'mali' nije tolika mrcina, ali...

Shareef O'Neal ima 17 godina, 203 cm i manje od 100 kila, pa fizički ne podsjeća na grdosiju od oca, koji je na 216 cm znao nositi i skoro 160 kila žive vage.

Shaquille je bio fizički najdominantniji centar u povijesti košarke, osmi je strijelac NBA lige svih vremena i četverostruki prvak, toliko moćan da su zbog njega mijenjali pravila i počeli koristiti čvršće materijale za table s koševima, koje je često lomio.

Zbog Shareefa to neće raditi, ali Shaqovu sinu ide sasvim dobro u srednjoškolskoj košarci, a na ljeto 2018. odlazi na sveučilište. Kaže da može biti bolji od oca i da barem neće promašiti toliko slobodnih bacanja. Ima bolji šut od njega, a ne zakucava ništa lošije.

Mick Schumacher također želi biti svjetski prvak

Tri i pol godine nakon skijaške nesreće ne znamo sudbinu Michaela Schumachera, obitelj informacije o njegovu stanju drži u strogoj tajnosti i sve je manje nade da će sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 ikad ponovno progledati, a kamoli biti onaj stari.

Mick ima 18 godina, otac mu je idol u svemu, pa tako i u sportu i on želi biti svjetski prvak u Formuli 1 poput njega. Prošle sezone bio je drugi u njemačko-talijanskom prvenstvu u Formuli 4, ove se natječe na Europskom prvenstvu u Formuli 3 i polako napreduje u hijerarhiji svjetskog motosporta, potpuno svjestan bremena koje nosi njegovo prezime.

Ovaj stav, zalet i učinkovitost ne možete ne prepoznati

Cristiano Ronaldo vladar je svjetskog nogometa uz Lea Messija, četiri puta osvojio je Zlatnu loptu, četiri puta bio je europski prvak s klubovima, a lani i s reprezentacijom. Vjerojatno je najveći svjetski sportski brend današnjice.

Istoimeni sin baš je napunio sedam godina, tek ulazi u svijet nogometa, ali već pokazuje fascinantne sličnosti s ocem. Pogledajte samo ova slobodan udarac - stav prije izvođenja, zalet i na kraju golčinu. Gdje li smo samo to već vidjeli?

Ima 12 godina i ponude najboljih sveučilišta

LeBron James nedvojbeno je najbolji košarkaš današnjice i jedini koji se koliko-toliko približio Michaelu Jordanu kao najvećemu svih vremena. Pred njim su još godine igranja, a već je sedmi najbolji strijelac NBA lige svih vremena, jedinstveni primjerak kombinacije iznimne fizičke snage, vještina i inteligencije.

Njegovo košarkaško naslijeđe je ogromno, a ljudsko polako upozanjemo u obliku njegova 12-godišnjeg istoimenog sina, kojeg zovu Bronny. Definitivno ime očeve košarkaške gene, već je YouTube hit s brojnim snimkama driblinga, a sad ga vidimo i kako zakucava preko vršnjaka na košu u dvoruštu. Dobro, obruč nije baš na 305 cm, ali klinac ima 12 godina!

Zapravo, Bronny je već toliko popularan da, iako ima još šest godina do koledža, već ima ponude ponajboljih sveučilišnih košarkaških programa poput Dukea i Kentuckyja.

Stefan je još daleko od oca, ali ima dovoljno vremena

S 11 osvojenih Grand Slamova od 2010. nadalje te najduljim stažom na prvome mjestu ATP ljestvice Novak Đoković najdominatniji je svjetski tenisač ovog desetljeća.

U odnosu na ostale s ovog popisa, sin 30-godišnjeg Srbina još je sasvim mali i teško je reći hoće li se uopće baviti istim sportom poput oca. Stefan još nema ni tri godine, ali barem pokazuje zanimanje za reket.

Cristiano Ronaldo

sinovi

Shareef O'Neal

Bronny James

Stefan Đoković

Mick Schumacher

Podijeli članak