FOTO: INSPIRACIJA CIJELOM SVIJETU

Sigurno niste imali pojma da je Ronaldo zapravo Hrvat. Ne vjerujete? Evo dokaza!


Toni Horvat
06.12.2017.13:55
Sigurno niste imali pojma da je Ronaldo zapravo Hrvat. Ne vjerujete? Evo dokaza!
Reuters

sažeto

Christiano Ronaldo rođen je u Marseilleu, a hrvatska osobna iskaznica mu je izdana u našem veleposlanstvu u Parizu


Toni Horvat
06.12.2017.13:55

Bez obzira na to što tko mislio o Cristianu Ronaldu, činjenica je da je on postao više od svjetske nogometne ikone, superzvijezda za koju znaju diljem svijeta čak i ljudi koji s nogometom i sportom općenito nemaju nikakve veze ili im je on prva asocijacija na te pojmove.

Zato ne čudi to što sve više novih roditelja odlučuje djeci dati ime njemu u čast. A ta je "pošast", i to ne baš tako nedavno, stigla i do Hrvatske.

Internetom je počela kružiti fotografije hrvatske osobne iskaznice dječaka rođenog 2009. godine, koji se zove Christiano Ronaldo. Naravno, ima i prezime, i to hrvatsko, ali smo ga zamaglili zbog zaštite djetetova identiteta.

Na fotografiji vidimo da je dječak rođen u Marseilleu, a iskaznicu je izdalo hrvatsko veleposlanstvo u Parizu.

Tko zna, možda mu je majka Portugalka, pa je ona idejni začetnik imena, a možda je otac velik obožavatelj Realove superzvijezde. Ne znamo ni jesu li roditelji dodali slovo "h" u ime slučajno, jer nisu znali kako se original piše, ili jer su se ipak htjeli do neke mjere distancirati od slavnog nogometaša.

U svakom slučaju, nitko ne može osporiti da je Christiano Ronaldo Hrvat. Cristiano nije, barem ne ovaj Realov. Jer nije isključeno da ima i hrvatske djece koja su dobila njegovo pravo ime, bez slova "h", pa ako i njihove osobne počnu kružiti internetom, obavijestit ćemo vas.

Cristiano Ronaldo

Christiano Ronaldo

osobna iskaznica

Podijeli članak