Bivši hrvatski reprezentativac završio u zatvoru

Šimić putovao na utakmicu Lige prvaka pa završio u 'lisicama': 'To su samo optužbe, nitko nije ništa vidio!'


100posto
13.02.2019.11:00
Šimić putovao na utakmicu Lige prvaka pa završio u 'lisicama': 'To su samo optužbe, nitko nije ništa vidio!'
Getty images

sažeto

Marko Šimić putovao je sa svojom Persijom Jakartom na utakmicu Azijske Lige prvaka no po ulasku u Australiju odmah je uhićen zbog ozbiljnih optužbi


100posto
13.02.2019.11:00

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac koji je svlačionicu dijelio s Domagojem Vidom, Dejanom Lovrenom i Ivanom Perišićem, danas je jedno od prvih imena azijskog nogometa. Riječ je o Marku Šimiću iz Pakraca koji igra za Persiju Jakartu, a koliko je efikasan i značajan za svoju ekipu govori i to da je dobio nadimak 'azijski Ronaldo'.

Sjajni 31-godišnji napadač se, nažalost, našao u središtu skandala i to pod ozbiljnim optužbama da je seksualno uznemiravao jednu ženu tijekom leta dok je s momčadi putovao u Australiju na utakmicu Azijske Lige prvaka.

 
 
 
View this post on Instagram

Last before 🇦🇺 #championsleague #afc #transitnewyork

A post shared by MARKO SIMIC (@markosimic_77) on Feb 8, 2019 at 8:37pm PST

Australski mediji ne navode što se točno dogodilo u avionu, ali poznato je da ga je putnica prijavila osoblju zrakoplova koje je alarmiralo policiju pa je Šimić uhićen. Odmah je odveden do sutkinje Jennifer Atkinson koja nije uvažila molbu njegovog odvjetnika da se sve riješi po kratkom postupku s obzirom na to da je njegov klijent u 'teškom položaju i ovdje je s momčadi' pa će hrvatski nogometaš u Australiji ostati barem do 9. travnja.

"To su samo optužbe. Nitko od nas iz kluba, a ni ostalih putnika nije vidio ovaj incident", poručio je trener Persije Ardhi Tjahjoko i tako stao uz svojeg igrača uz kojeg je čvrsto stao i ostatak kluba:

"Tražimo odvjetnika koji će nam pomoći. Kontaktirali smo Australski nogometni savez kako bi Marko imao barem nekakvu zaštitu kao nogometaš. Riječ je o zakonima države koje ne razumijemo. Šimić će kontaktirati hrvatsku ambasadu da vidi koje su mu opcije. Želimo izvući pravdu i zaštititi svojeg igrača. Dok se ne dokaže suprotno, vjerujemo da je nevin i pružit ćemo mu zaštitu", rekao je izvršni direktor Persije Ferry Paulus.

 
 
 
View this post on Instagram

Champions league 🤩

A post shared by MARKO SIMIC (@markosimic_77) on Feb 9, 2019 at 1:31am PST

Australci pak poručuju da se svi u njihovoj državi moraju osjećati sigurnima.

"Svi koji idu u Australiju moraju se osjećati sigurno. Sve što se dogodilo u zraku će istražiti policija ubrzo nakon ulaska u državu. Putnici se ne trebaju bojati i moraju prijaviti sve kabinskom osoblju", rekao je časnik zračne luke Peter Mullins.

nogomet

Marko Šimić

Azijska Liga prvaka

Persija Jakarta

newsletter

Prijavite se na Newsletter