UEFA NIJE POPUSTILA

Sjever Rujevice ostaje zatvoren, ali Grci su Armadi 'prepustili' svoja mjesta


Toni Horvat
13.09.2017.17:50
Sjever Rujevice ostaje zatvoren, ali Grci su Armadi 'prepustili' svoja mjesta
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Budući da navijači AEK-a ne dolaze na sutrašnju utakmicu Europske lige (19 sati), Rijeka je pustila u prodaju ulaznice za cijelu južnu tribinu, za koju pravo prvokupa imaju pretplatnici sa zatvorenog sjevera


Toni Horvat
13.09.2017.17:50

Krovna europska nogometna organizacija nije prihvatila žalbu Rijeke na odluku o zatvaranju sjeverne tribine na Rujevici na sutrašnjoj utakmici protiv AEK-a zbog diskriminirajućeg skandiranja na okršaju s Olympiacosom u play-offu za Ligu prvaka.

Uefa je Rijeku kaznila i s 21.000 eura zbog neprohodnosti stepenica i korištenja pirotehnike, no to se nekako da preboljeti. Puno će više nedostajati najžešći riječki navijači na svojoj standardnoj poziciji.

Ipak, unatoč prijašnjim najavama, sezonski pretplatnici na sjevernu tribinu ne samo da će moći kupiti ulaznice za sutrašnji spektakl, nego će imati pravo prvokupa za južnu tribinu, koja će biti potpuno na raspolaganju domaćim fanovima budući da grčki navijači ne dolaze u Rijeku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Obavještavamo sve naše navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom nam je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici sa Olympiacosom izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv AEK-a.

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona.

Zbog prethodno navedenog na utakmici u četvrtak protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji.

Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europa lige između Rijeke i AEK-a obavještavamo sve naše navijače o sljedećem: Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Od strane predstavnika AEK obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima.

Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17-21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena. Cijena ulaznice je 35 kuna.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.

Potvrđenom odlukom disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije.

Posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. „hukanja“, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Hvala svim našim navijačima koji nas bespoštedno bodre sve ove utakmice te Vas molimo da i usprkos zatvaranju sjeverne tribine pružite gromoglasnu podršku našim dečkima na travnjaku."

Rijeka

Europska liga

NK Rijeka

Uefa

kazna

AEK

Rujevica

Podijeli članak