VIDEO: 's kojim pravom ovo ti radiš s tim svojim?'

Najboljeg zagrebačkog skejtera 'oprao' slučajni prolaznik dok se ovaj vozio na legendarnoj džamiji


Vid Barić
19.10.2017.14:55
Najboljeg zagrebačkog skejtera 'oprao' slučajni prolaznik dok se ovaj vozio na legendarnoj džamiji

sažeto

Neobičan susret najboljeg zagrebačkog skejtera i slučajnog prolaznika


Vid Barić
19.10.2017.14:55

Nekim ljudima bi doista značilo da više gledaju svoja posla a manje se petljaju ondje gdje im nije mjesto.

Da je skejt način života, znaju već i ptice na grani. Skejtanje nisu samo trikovi poput grindanja, slajdanja ili flipanja, već i kompletan stil života, praćen neizostavnom glazbom i modnim izričajem. Skejteri imaju svoj način ponašanja, svoj sleng i svoj film u glavi, i tako je svugdje u svijetu. Svijet je to u većini već odavno i skužio, pa ih je manje-više ostavio na miru, a poneke svjetske metropole, poput Pariza, neke od svojih trgova uređuju na načine da budu pogodni za vožnju skejterskoj populaciji kraj koje se uvijek rado zadrže i turisti koji obožavaju gledati njihove vratolomije.

Nezaobilazan dio imidža velikog broja skejtera su i tetovaže, 'neuredne' frizure te spuštene hlače. Takav način odijevanja i takav lifestyle, dakako, ne klasificira ničiju pamet ili inteligenciju, no čini se da u Zagrebu i dalje postoje ljudi koji tetovirane smatraju manje pametnima, a skejtere općenito vandalima koji uništavaju javne prostore.

Jedan gospodin koji je naišao na zagrebačkog skejtera Antonia Pekovića dok se ovaj vozio na legendarnom zagrebačkom skejt spotu džamiji je uvjeren da je to zaista tako, a njegov 'okršaj' s Antoniom pogledajte u nastavku.

Navedeni video je nastao tijekom snimanja 100posto skejt školice s najboljim zagrebačkim skejterom i jednim od najvećih europskih talenata Antoniom Pekovićem. Epizode koje smo do sada izbacili, a u kojima vas Antonio uči neke od bazičnih skejt trikova, možete pogledati ovdje, ovdje i ovdje. Pored same školice, za vas smo organizirali i nagradni natječaj u kojemu možete osvojiti bogate nagrade, između ostalih i novi LG Q6 smartphone koji ima besprijekornu kameru za snimanje skateboardinga. Sve što trebate napraviti jest poslati nam fotografije ili video zapise vaših izvedbi trikova koje je Antonio do sada pojasnio (kickflip, backside flip i 5-0 grind). To možete učiniti kroz formular na idućem linku. Čeka nas još jedan trik kojega ćemo objaviti početkom idućeg tjedna, stoga pratite naš natječaj i uploadajte svoje verzije trikova u periodu od 3. listopada do 29. listopada kada će naš 100posto ekstremni žiri odabrati dvanaest pobjednika. Samo hrabro, uletite u našu nagradnjaču i možda ćete uskoro imati prilike snimati svoje trikove s hit telefonom!

100posto ekstremno

Antonio Peković

džamija

trg

okršaj

Skejtaj s nama i osvoji LG Q6 smartphone

Podijeli članak