Video: Pet najluđih susreta u povijesti

Snijeg je zameo HNL, ali nogomet se igrao i u luđim uvjetima: Snježni Clasico posvadio nacije, u Africi reklame letjele po terenu


Slaven Knežević
23.02.2018.21:00
Snijeg je zameo HNL, ali nogomet se igrao i u luđim uvjetima: Snježni Clasico posvadio nacije, u Africi reklame letjele po terenu
Screenshot

sažeto

Izdvojili smo neke od najluđih nogometnih utakmica koje su igrane po nevjerojatnim vremenskim uvjetima... ili se bar pokušalo igrati


Slaven Knežević
23.02.2018.21:00

Snijeg je jedan od najvećih neprijatelja HNL-a u zimskom periodu pa se utakmice najvišeg ranga hrvatskog nogometa svako malo odgađaju za neka ljepša vremena. Vremenske neprilike uvijek su bile problem nogometa, a snježni pokrivač podsjetio nas je na neke utakmice koje su odigrane ili je barem bili pokušaja da se odigraju u najluđim vremenskim uvjetima.

Susret Torquay Uniteda i Portsmoutha prekinula pomrčina sunca

Iako se ovaj susret nikada nije odigrao vrijedi ga spomenuti. U engleskom Liga kupu 1999. godine susreli su se Torquay United i Portsmouth, no susret nije odigran zbog nesvakidašnje pojave. Naime, utakmicu je odgodila prva totalna pomrčina sunca koja se nije pojavila još od 1927. godine. Policija je susret odgodila jer nije mogla osiguravati i pomrčinu i utakmicu u isto vrijeme.

Magla svuda, magla oko nas

Utakmica između Newcastle Uniteda i Swansea Towna 1953. godine prekinuta je zbog guste magle koja se nadvila nad terenom. Na St. James Parku okupilo se 63.499 gledatelja koji su došli dati podršku svojim ekipama u trećem kolu FA kupa, ali utakmica je prekinuta već u osmoj minuti jer je magla bila toliko gusta da čak ni komentatori nisu vidjeli što se događa na terenu. Jednostavno nije imalo smisla nastaviti.

Opći potop na terenu prekinuo susret na Euru 2012. godine

Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini spojilo je jednog od domaćina Ukrajinu s moćnom Francuskom. Utakmica je počela, ali ubrzo je zaustavljena zbog apokaliptičnog pljuska koji se spustio na stadion. Kiša je otežavala igru, a grmljavina je ocijenjena nesigurnom za sudionike pa je Bjorn Kuipers morao prekinuti utakmicu. Ipak, susret je nastavljen nakon 55 minuta, a u vaterpolskim uvjetima bolje se snašla Francuska i slavila s 2-0.

'Snježni Clasico' posvađao Kostariku i SAD

Susret SAD-a i Kostarike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigran 2013. godine nije se trebao odigrati jer je teren potpuno bio prekriven snijegom i ledom, no ipak je odlučeno da nema odgode. SAD je slavio s 1-0 i od tada je taj susret postao poznat kao 'Snježni Clasico'. Odnos između Kostarike i SAD-a znatno je zahladio nakon te utakmice jer iz Kostarike smatraju da nije trebao biti odigran. Naravno, SAD je pobijedio pa je s njihove strane sve bilo u redu.

Nevrijeme prekinulo utakmicu u Južnoj Africi, vjetar nosio reklame po terenu

Utakmica iz 2007. godine između Black Leopardsa i Orlando Piratesa počela je nešto kasnije no što je trebala zbog nestanka struje na stadionu. Kada je napokon počela pomoćnog suca i trojicu igrača je pogodila reklama koja je doletjela preko pola terena nošena snažnim vjetrom.

Sudac je nakratko zaustavio igru kako bi reklamu redari ispratili izvan terena, a kada je utakmica nastavljena počelo je snažno grmljavinsko nevrijeme. Tek taj treći znak da ne bi trebalo igrati došao je do glave sudaca pa je utakmica napokon potpuno prekinuta.

nogomet

nevrijeme

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter