Foto: Što će reći u klubu?

Splitski bijeli ovoga puta su stvarno brutalno pokradeni: Hajduku 'otuđen' jedan od ključnih klupskih simbola


Slaven Knežević
21.02.2019.21:00
Splitski bijeli ovoga puta su stvarno brutalno pokradeni: Hajduku 'otuđen' jedan od ključnih klupskih simbola
Naš Hajduk

sažeto

Grb Hajduka našao se na novim majicama brenda Pretty Green koje izgledaju baš kao da ih je izdao splitski sastav s jednom malom promjenom


Slaven Knežević
21.02.2019.21:00

William John Paul 'Liam' Gallagher je engleski pjevač i skladatelj koji je slavu stekao kao glavni vokal rock benda Oasis. Kasnije je pjevao i u Beady Eyeu, a onda krenuo i u solo vode. Svojim ekscentričnim odabirom odjeće, posebnim stilom pjevanja i ponašanjem je često punio rubrike medija koji prate scenu i postao je jedan od najpoznatijih britanskih glazbenika.

Svoju ljubav prema modi pretvorio je u posao pa je tako pokrenuo brend Pretty Green. Brend je pokrenut 2009. godine s ciljem 'ujedinjavanje ljudi kroz ljubav prema muzici i modi', a naziv je dobio prema pjesmi engleskog punk benda The Jam.

Screenshot

Brend se na svojim stranicama hvali 'autentičnošću koja se temelji na dubokom razumijevanju britanske ulične kulture iz 1950-ih godina i stvarima koje ju i dana čine relevantnom'. Ipak, najnoviji proizvodi Pretty Greena izgledaju kao da su negdje već viđeni, a posebno će prepoznatljivi biti navijačima Hajduka.

U najnovijoj kolekciji našle su se dvije majice koje na sebi imaju grb Hajduka, odnosno jako podsjećaju na njega, piše Total Croatia News. Jedina razlika znaka na majici i grba Hajduka jest to što na grbu splitskog sastava piše 'Hajduk Split', a na novoj kolekciji koju izdaje Pretty Green oko crvenih i bijelih kvadratića u krugu piše 'Pretty Green, Rolling With It'.

Nije poznato je li slavni pjevač namjerno kopirao grb Hajduka ili se radi o slučajnosti, kao niti hoće li Hajduk reagirati i zatražiti kompenzaciju zbog korištenja njihovog identiteta u komercijalne svrhe.

nogomet

Hajduk

HNL

Oasis

Pretty Green

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter