VIDEO: POKAZAO SPORNI SIMBOL

Srbija poludjela na Sergija Ramosa nakon što je zabio Hrvatskoj, mediji morali smirivati građane


Toni Horvat
12.09.2018.11:20
Srbija poludjela na Sergija Ramosa nakon što je zabio Hrvatskoj, mediji morali smirivati građane
Reuters

sažeto

Ramos je gol proslavio na način koji su u Srbiji mnogu protumačili kao pokazivanje simbola albanskog dvoglavog orla


Toni Horvat
12.09.2018.11:20

Već puno puta u karijeri Sergio Ramos dokazao je da je jedan od najboljih strijelaca među obrambenim igračima, a u to se uvjerila i naša reprezentacija. U sinoćnjoj blamaži "kockastih" u Elcheu stoper Real Madrida postigao je peti od šest golova "furije".

No ono što je uslijedilo nekoliko trenutaka kasnije podignulo je na noge cijelu jednu državu - nama susjednu Srbiju. Ramos je, naime, gol proslavio gestom koja je naše istočne susjede podsjetila na dvoglavog orla, albanski simbol, koji im je tako jako smetao kad su ga pokazivali švicarski reprezentativci Xhaka i Shaqiri tijekom nedavnog SP-a u Rusiji.

Međutim, tamošnji mediji brzo su reagirali i smirili razljućenu naciju objašnjenjem da je Ramos i ranije slavio golove na taj način te da mahanje prekriženim rukama ne simbolizira dvoglavog orla nego let leptira. Na primjer, nakon jedne ligaške utakmice još iz 2014. godine. Tada mu Srbi nisu zamjerili. A uostalom, jedno je kad dvoglavog orla pokazuje Švicarac albanskog podrijetla, ali zaista ne vidimo nikakav razlog zašto bi se Španjolac petljao u političku situaciju na Balkanu.

Ovo nije prvi put da se Ramos našao na udaru kritika zbog proslave gola. Tako su mu na SP-u zamjerili što je preentuzijastično slavio gol protiv Rusije na SP-u, koji uopće nije zabio, nego se radilo o autogolu.

Golove je obilježavao na najrazličitije načine, imitiranjem telefonskog poziva, ali i rekreiranjem proslava drugih sportaša, poput svojeg donedavnog suigrača Cristiana Ronalda, ali i borilačke zvijezde Conora McGregora.

hrvatska nogometna reprezentacija

Španjolska

proslava

Sergio Ramos

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter