FOTO: ZVIJER U OKTOGONU, JUNAK IZVAN NJEGA

Stipe Miočić kao vatrogasni bolničar ženi je spasio život, a nakon svake borbe na poslu ima poseban zadatak - ribanje zahoda


Toni Horvat
18.01.2018.15:00
Stipe Miočić kao vatrogasni bolničar ženi je spasio život, a nakon svake borbe na poslu ima poseban zadatak - ribanje zahoda
Instagram

sažeto

Uoči borbe s Francisom Ngannouom ESPN je napravio veliku priču o Stipi Miočiću kroz prizmu njegovih kolega vatrogasaca


Toni Horvat
18.01.2018.15:00

Samo nekoliko dana nakon što je na proljeće 2016. nokautirao Fabricija Werduma i prvi put osvojio UFC-ov naslov teškaškog prvaka, Stipe Miočić vratio se na posao u svoju vatrogasnu postaju. Dobio je poseban zadatak - izribati zahode.

"Uvijek se pobrinemo za to da prvog dana na poslu nakon borbe čisti zahode. Pokušao je to izbjeći, ali taj posao čuvamo za njega", otkrio je Jamie Meklemburg, Miočićev kolega i prijatelj.

ESPN je uoči Stipinog subotnjeg obračuna s Francisom Ngannouom, u kojem može postati prvi čovjek u povijesti koji je triput obranio naslov UFC-ova teškaškog prvaka, posjetio Vatrogasni odjel Valley View u Clevelandu.

"Najopakiji čovjek na svijetu" ne ubija se od posla, radi (najmanje) 12 sati na tjedan, ne sudjeluje baš u gašenju požara, ali ima druge važne uloge.

"On je prije svega bolničar i radi na takvim pozivima, a ostatak vremena pomaže u brizi za opremu. Čini se kao početnički posao, ali to je vjerojatno najvažnija uloga u postaji", kaže šef postaje Ken Papesh, dodajući da je Stipe isti skromni i iskreni šaljivac kakav je bio i 2010. kad je prvi put došao u njegovu postaju.

Papesh se posebno sjeća priče s početka Stipine vatrogasne karijere kad je odgovorio na poziv žeme koja je osjećala bolove u prsima.

 

???

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocicufc) on Jan 11, 2018 at 12:16pm PST

"On i još jedan vatrogasac su je posjetili na poslu, ali kad su stigli, rekla im je da se osjeća bolje i da nema potrebe za odlaskom u bolnicu. No Stipe nije htio ni čuti. Uvjerio ju je da ipak odu u bolnicu, barem na pregled. Sjedio je uz nju na putu prema bolnici, kad je pala u kardiogeni šok. Zazvao ju je, ali nije odgovarala. Onda je započeo s procesom oživljavanja, uzeo defibrilator i elektrošokovima je vratio. Kad su stigli u bolnicu, napravili su joj otvorenu operaciju srca, a otišla je potpuno mentalno i fizički zdrava zbog toga što je učinio. Vjerojatno joj je spasio život", ispričao je Papesh.

Međutim, Stipina pojava povremeno vatrogasce ometa na intervencijama.

"Ljudi ga prepoznaju, ali ponekad u pogrešnom trenutku, pa ga žele upoznati dok smo usred intervencije, dok netko ima srčani udar", kaže Meklemburg.

 

Fighting is in my blood!

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocicufc) on Dec 18, 2017 at 1:43pm PST

Papesh se pak prisjetio dana kad je njegov devetogodišnji sin Jacob za školu morao napraviti projekt o nekoj poznatoj osobi iz povijesti države Ohio, pa je odabrao Stipu, koji je inzistirao da na prezentaciju ponese i njegov šampipnski pojas.

Pojas je sigurno kod Miočića do subote, odnosno nedjelje ujutro prema hrvatskom vremenu. Ali Francis Ngannou djeluje kao najozbiljniji protivnik dosad. Ipak, njegovi vatrogasci ne sumnjaju da će i nakon borbe pojas ostati kod Stipe.

"Nikad nije bio ovako usredotočen. Kad pobijedi, bit će najbolji teškaš svih vremena. Ali on zna da i nakon borbe ima nešto za raditi. I tu smo onda mi", zajključio je Meklemburg.

UFC

Stipe Miočić

Francis Ngannou

vatrogasac

bolničar

Podijeli članak