ŠAMPION KONAČNO DOBIO PRIZNANJE

Stipu Miočića mama prvi put vidjela na djelu: 'Od zore do sumraka nije skidala osmijeh s lica'


Toni Horvat
12.01.2018.12:30
Stipu Miočića mama prvi put vidjela na djelu: 'Od zore do sumraka nije skidala osmijeh s lica'
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Budući da nije 'komercijalan', Stipe Miočić rijetko dobiva ponude za reklame, ali ova je pivovara za zaštitno lice tražila baš nekog poput njega


Toni Horvat
12.01.2018.12:30

Iako je prvak UFC-a, koji će idućeg vikenda protiv Francisa Ngannoua pokušati postati prvi teškaš koji je titulu obranio tri puta, Stipi Miočiću Amerikanci spočitavaju da nije zvijezda. Uistinu, Stipe nije galamdžija, nije bahat, nije glumac. Nije ništa od onog što bi u UFC-u željeli da njihov prvak bude. Nije komercijalan.

Ali konačno je takav karakter privukao pravog sponzora koji mu savršeno odgovara. Modelo Especial meksički je brend piva koji se reklamira prvenstveno kroz nogomet, ali od 1. siječnja ima višegodišnji višemilijunski ugovor s UFC-om. Za zaštitno lice svoje kampanje "Fighting Spirit" (Borbeni duh) tražili su borca s radničkim mentalitetom. A kud ćeš boljeg od prvaka koji i dalje obavlja svoj "normalni" posao u vatrogascima.

Miočić je na snimanje u Los Angeles poveo majku Kathy, koja nikad nije gledala njegovu borbu uživo, pa joj je ovo bilo prvo iskustvo iz prve ruke o Stipinoj sportskoj karijeri.

"Od zore do sumraka imala je osmijeh na licu. Pozvao sam je iako nisam znao kako će reagirati, ali oduševljeno je prihvatila. Vidjela je kako radim i svidjela joj se svaka sekunda", ispričao je američki borac podrijetlom iz Rtine pokraj Zadra.

Reklama prikazuje Stipu na dan borbe, sve do ulaska u oktogon, pa je mama mogla vidjeti kako sve to izgleda, bez da mora gledati samu borbu.

"Bilo je to sjajno iskustvo. Mogla sam vidjeti koliko je ozbiljan prije borbe, ali najljepše mi je bilo to što sam mogla provesti vrijeme s njim u takvom okruženju i iskusiti ono u čemu uživa", rekla je mama Kathy.

Miočić se 20. siječnja bori s Ngannouom na eventu UFC 220 u Bostonu, a kladionice vide francuskoga Kamerunca kao favorita, ali Stipe je skoro uvijek autsajder, a iz kaveza izlazi kao pobjednik.

UFC

Stipe Miočić

reklama

Francis Ngannou

sponzor

UFC 220

Podijeli članak