Užas na terenu

Strašna smrt šokirala sve: Ekipa je trenirala po brutalnoj vrućini, a onda se ugasio jedan mladi 16-godišnji život...


Dejan Šmehil
18.08.2019.14:00
Strašna smrt šokirala sve: Ekipa je trenirala po brutalnoj vrućini, a onda se ugasio jedan mladi 16-godišnji život...
Getty

sažeto

Mlada američka košarkašica Imani Bell kolabirala je na treningu koji je održavan po nesnosnih 37 stupnjeva, a ubrzo je i umrla...


Dejan Šmehil
18.08.2019.14:00

Tragične vijesti dolaze nam iz SAD-a. U saveznoj državi Georgiji umrla je 16-godišnja košarkašica za vrijeme treninga. Imani Bell je vježbala sa suigračicama, odjednom je kolabirala i nakon toga i preminula.

Trening se održavao na vanjskim terenima, a nikome nije jasno što je treneru bilo u glavi pa je poslao cure da vježbaju na temperaturi koja je bila preko 37 stupnjeva, a indeks vrućine je dogurao do 41-42 stupnja!?

Justin Miller, obitelj Bell

Čak i prema pravilima koja postoje u toj saveznoj državi, zabranjeno je održavati treninge na otvorenom, ako je temperatura veća od 33 stupnja

"I ja sam nekad bio košarkaš i znam da su takvi treninzi praktički obavezni, ne možeš ne otići na njih. Ekipi služe da poboljša formu i kondiciju za predstojeću sezonu, ali ne znamo što im je trener rekao, iako da, ona je morala biti tamo", kazao je Justin Miller, rođak Imanine majke i odvjetnik koji će ih zastupati u ovom tragičnom slučaju.

Inače, u Georgiji je zabranjeno srednjoškolskim momčadima trenirati sve do 21. listopada, ali postoji iznimka od pravila. Igrači mogu biti pozvani na dobrovoljne treninge.

I jedan takav bio je koban za mladu Imani...

smrt

košarka

tragedija

vrućina

Imani Bell

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter