VIDEO: ŠARIĆA NAHVALIO I LEGENDARNI KEVIN MCHALE

Sud trenera uoči nove NBA sezone: 'Dario je igrač za 20 koševa po utakmici, ali to ne može pokazati dok je u Philadelphiji'


Toni Horvat
11.10.2018.17:00
Sud trenera uoči nove NBA sezone: 'Dario je igrač za 20 koševa po utakmici, ali to ne može pokazati dok je u Philadelphiji'
CROPIX

sažeto

Sporting News ocijenio je Šarića kao 62. najboljeg igrača NBA lige


Toni Horvat
11.10.2018.17:00

Svake godine prije početka NBA lige razni američki mediji rangiraju košarkaše. Na popisima 100 najboljih ove je godine redovito Dario Šarić. Sports Illustrated  stavio ga je na 54. mjesto, a trenutačno svoju listu objavljuje Sporting News, koji je angažirao i dvojicu neimenovanih pomoćnih trenera iz svake konferencije da donesu svoj sud o svakom igraču.

Šiši je na popisu Sporting Newsa na 62. mjestu, što portal objašnjava vrlo dobrom sezonom u kojoj je postizao 14,6 koševa i 6,7 skokova uz 39,3 posto šuta za tricu, te dodaje kako je pokazao da ga je vrijedilo čekati dvije godine koje je nakon drafta proveo u Turskoj.

No ono što je zanimljivo je sud trenera, koji smatra kako je Šibenčanin zapravo puno bolji igrač nego što statistika pokazuje.

"Vrlo je podcijenjen tip jer, prema meni, trebao bi biti u većem fokusu momčadi. Ali ne zovu puno akcija za njega. Tu su Ben Simmons i Joel Embiid, svi se brinu zbog Markellea Fultza i Šarić se tu malo gubi. Ali spremno grabi svaku priliku, jedan od od najboljih šutera s postavljene pozicije u ligi, pogotovo za svoju visinu od 208 cm. Vjerojatno bi mogao zabijati 20 koševa po utakmici, ali to se neće dogoditi u ovom sastavu."

Zaista, kad ga je Philadelphia draftirala, bila je najlošija momčad u cijeloj NBA ligi. Danas, samo četiri godine kasnije, jedan je od najozbiljnijih kandidata za predstavnika Istoka u velikom finalu. U slabijoj momčadi, ili barem nekoj koja nema takve dvije izražene zvijezde kao što su Embiid i Simmons, sigurno bi mogao uredno trpati 20 po utakmici.

Istovremeno, velike pohvale za Šarića ima i legendarni Kevin McHale, jedna od zvijezda šampionske generacije Boston Celticsa 80-ih, bivši trener Minnesote i Houstona, koji je danas televizijski analitičar. Tako je u emisiji Open Court, u kojoj su igračke legende najavljivale novu sezonu, Šišija uzeo za primjer govoreći o promjenama u stilu igre koje predstoje NBA ligi. Tema su bili Golden State Warriorsi i činjenica da sad svi pokušavaju kopirati njihov stil igre, u kojem su vanjski šutevi kudikamo važniji od igre pod koševima. Dio o Šariću počinje na 23:37.

"Gledao sam finale Istoka između Bostona i Philadelphije. Sixersi u prve dvije utakmice nisu mogli ništa napraviti izvana, a stvari s postale zanimljivije kad su se okrenuli napadima pod košem. Dario Šarić ništa nije mogao pogoditi izvana, ali kad su ga spustili u reket, na posljednje dvije utakmice zabio je 27 i 25 koševa, a u prve tri je imao ukupno 27. Igra iz reketa i dalje funkcionira, samo treba imati volje i odlučnosti za nju. Sve će se to opet promijeniti kad vrhunski visoki igrači odvedu igru u drugom smjeru", objasnio je McHale.

Nova sezona počinje idućeg tjedna, a Sixersi prvu utakmicu igraju u noći na srijedu baš protiv Bostona.

NBA

Dario Šarić

Philadelphia 76ers

Kevin McHale

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter