Osijek se okreće Ligi prvakinja

'Svaka čast Splitu, drago mi je da smo dobili konkurenciju, a mislim da reprezentacija ne može do velikog rezultata s toliko malo kampova'


Slaven Knežević
05.06.2018.08:00
'Svaka čast Splitu, drago mi je da smo dobili konkurenciju, a mislim da reprezentacija ne može do velikog rezultata s toliko malo kampova'
Getty Images

sažeto

Najbolja hrvatska nogometašica Maja Joščak ispričala nam je u kakvom je stanju njeno operirano koljeno, ide li Osijek u Ligu prvakinja, te kakvo je stanje u reprezentaciji


Slaven Knežević
05.06.2018.08:00

Maja Joščak godinama je najbolja hrvatska nogometašica, a godinama je i u našem najboljem klubu ŽNK Osijeku koji desetljećima dominira hrvatskim ženskim nogometom. Osijek godinama nije ni imao pravog konkurenta, no to se sada promijenilo. Split je uspio napraviti nezamislivo i izbaciti Osijek iz Kupa, a umalo su im uzeli i prvenstvo, pa će iduća sezona biti još napetija. Za Maju je ova sezona bila još stresnija zato što je dobar dio propustila zbog operacije koljena i rehabilitacije.

"Prošla sam rehabilitaciju. Dva mjeseca sam provela u toplicama u Daruvaru gdje sam imala pravu sportsku rehabilitaciju. Kada sam se vratila imala sam još nekih problema. Nisam igrala ni pripremne utakmice jer je trener to dozirao kako se ne bih ponovno ozlijedila. Htio je da sve ide svojim tokom iako smo svi bili nestrpljivi. Ja sam pogotovo bila nestrpljiva, ali trener je bio tu da me smiri i usmjeri na pravi put. Koljeno je sada ok, ali trebam poraditi na formi", rekla je Maja koja je itekako nedostajala i svojem Osijeku i hrvatskoj reprezentaciji ove sezone.

100posto.hr

Upravo je ova sezona bila najnapetija u zadnjih 20-ak godina. ŽNK Split je uspio izbaciti Osijek iz četvrtfinala Kupa, a u ligi su ostali u igri do samog kraja. Da je Split u zadnjem kolu slavio s tri ili više razlike, Osječanke bi ostale i bez prvenstva. Ovakvu utrku nismo gledali desetljećima.

"Svaka čast Splitu! Možda to od mene nije baš lokal patriotski, ali drago mi je da su se pojačali. Drago mi je da smo dobili konkurenciju. Već sam u nekoliko navrata rekla kako se nadam da će baš sve ekipe ići njihovim stopama. Da se razumijemo, nama je drago kada smo prvaci, ali želimo teži put. To bi nam sigurno bilo bolje i zbog europskih natjecanja."

A da je ove godine put bio teži pokazuje i rezultat iz utakmice u Osijeku u zadnjem kolu. Osječanke su pobijedile Split s minimalnih 1-0, a gošće su mogle i do gola s bijele točke.

"Bila je to specifična utakmica zato što je bio velik naboj. Mi smo imali toliki pritisak da ja to ne mogu riječima opisati. Sa svih strana smo slušali kako Split ulaže, kako dovodi pojačanja, kako su posložili financije, a mi smo takvi kakvi jesmo. Prosječni smo, ali pokazali smo da nas ne može baš u našem dvorištu svatko dobit."

Ipak, dobar dio te zadnje utakmice provele ste na podu zbog grčeva, zlobnici bi mogli reći i valjanja. Kako s takvom formom u Ligu prvaka?

"Sada imamo mjesec dana odmora. Imamo trenera koji će se potruditi da uspijemo i ostvarimo plasman u Ligu prvaka. Što se tiče grčeva, tri tjedna prije utakmice nas je stvarno "ubio". Bilo je i puno trke, a na kraju nas je svladao malo i umor. Na nekima se to nije vidjelo, ali ja sam primjerice imala i nekih drugih poteškoća pa je i to kulminiralo. Sad imam mjesec dana odmora i nadam se da će sve biti ok."

100posto.hr

Za kraj smo se dotaknuli i reprezentacije. Kakvo je stanje u hrvatskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji?

"Radi se, ali premalo je to kampova da bi se napravio neki uspjeh. Trebalo bi se barem jednom mjesečno organizirati okupljanje. Ekipa se mora uigrati. Mi u Osijeku smo zajedno već 10 godina i znamo tko kako diše, kako se kreće, koja spava na kojoj strani,... To su gluposti, ali to jako puno znači u određenom momentu u utakmici sigurno. Gledajte, Split igra drugačiju igru nego mi u Osijeku, ove cure iz inozemstva opet nešto drugo. Moramo se uigrati, a neke izvana vidimo po prvi put na okupljanju", zaključila je Maja.

nogomet

ženski nogomet

ŽNK Split

ŽNK Osijek

Maja Joščak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter