Održana Dinamova skupština

Svetina: 'Cilj nam je pokazati tko je gazda'; Mamić: 'Možda me opet privedu, ali dok smo živi Dinamo će biti prvak'


Slaven Knežević
11.12.2017.22:45
Svetina: 'Cilj nam je pokazati tko je gazda'; Mamić: 'Možda me opet privedu, ali dok smo živi Dinamo će biti prvak'
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Dinamo je održao godišnju Skupštinu kluba u kojoj se raspravljalo o postignutim rezultatima iz 2017. godine


Slaven Knežević
11.12.2017.22:45

Dinamo je održao redovitu godišnju Skupštinu na kojoj se raspravljalo o tome što je učinjeno u 2017. godini. Skupština je brojala 61 od 80 članova, pa je tako ispunjen kvorum i sve odluke su pravovaljane.

"Nažalost, sportske planove nismo uspjeli ostvariti, prvi put nismo bili prvaci, izgubili smo Kup. Tijekom ljeta se puno toga događalo, mijenjali smo trenera pred početak sezone, nekim igračima smo se zahvalili, nekima nismo produljili ugovore. Nije to bilo slučajno, prvi je cilj vraćanje naslova u Maksimir, pokazati tko je gazda i u ovih šest mjeseci smo uspjeli. Naravno, neuspjeh je bio i europski rezultat, ali nismo izgubili glavu, ostali smo kod našeg primarnog cilja. I to ćemo napraviti s mladim igračima, privilegirani smo što ih gledamo jer neke od njih ćemo uskoro gledati u europskim velikanima" prenose riječi direktora Dinama Tomislava Svetine Sportske novosti.

Nakon Svetine o financijama je pričao financijski direktor Matej Škegro koji je rekao kako će Dinamo godinu završiti s 227 milijuna kuna prihoda, što je šest milijuna više od plana, te 326 milijuna rashoda, što je 24 milijuna više od plana.

"Taj minus pokrit ćemo od plusa iz prošle godine, koji je iznosio 103 milijuna. Plan prihoda za 2018. je 279 milijuna kuna, od toga oko 195 milijuna od prodaje igrače, a rashoda oko 266 milijuna kuna. Dakle, plan je završiti godinu u laganom plusu", kaže Škegro.

Svetina je otkrio i da uskoro kreće proces preoblikovanja kluba. Dinamo je Povjerenstvu i HNS-u predao konačni elaborat usklađen s mišljenjem tog istog Povjerenstva i uskoro očekuju pozitivan odgovor.

"Očekujemo, dakle, da će Dinamo u novu sezonu krenuti kao š.d.d. Sad više nema razloga da proces stoji, mi smo kao klub napravili sve što smo trebali, transparentno i detaljno. Taj će se proces odvijati u četiri kruga, prvo će biti ponuđen Gradu, pa onda članovima i tako do četvrtog kruga u kojem će dionice biti na tržištu. Temeljni kapital je 210 milijuna kuna", kaže Svetina i dodaje:

"Za razliku od ostalih klubova, mi u taj proces idemo dragovoljno, mi smo solventan klub, uspješan, a ne zato što smo u dugovima. Siguran sam da je vrijednost Dinama i Hajduka na tržištu neusporediva."

Za kraj je za govornicu došao Zdravko Mamić i otkrio nove detalje iz postupka protiv njega u Osijeku.

"Opet su počeli naše ljude zvati u USKOK, bio je tamo predsjednik Barišić. Pronašli su neki račun iz 2002., u Austriji, a to je iz doba kad je od Dinama i Bog digao ruke, kad ga je predsjednik Barišić spašavao od propasti sa 100 milijuna maraka jer je klub 2004. završio u stečaju. Dinamo nikad nije oštećen ni za jednu lipu, državni proračun također, štoviše, spočitava nam se da smo uplatili 90 milijuna kuna u proračun koji nismo trebali. Govorim vam sve to, da se ne iznenadite ako u jeku svega što se događa oko hrvatskog nogometa opet posegnu za mojim privođenjem. Može biti istraga, ali ja znam da dok smo mi tu, dok smo živi, nitko neće biti prvak osim Dinama", zaključio je Mamić.

nogomet

Dinamo

HNL

Zdravko Mamić

skupština

Tomislav Svetina

Matej Škegro

Podijeli članak