Video: Kaos u Bernu

Švicarski huligani prekinuli prvenstvenu utakmicu prosvjedom protiv esporta: Teren zasuli teniskim lopticama i kontrolerima


Slaven Knežević
25.09.2018.15:00
Švicarski huligani prekinuli prvenstvenu utakmicu prosvjedom protiv esporta: Teren zasuli teniskim lopticama i kontrolerima
Screenshot

sažeto

Navijači Young Boysa su u koordiniranoj akciji s navijačima Basela prekinuli utakmicu zbog neslaganja s esportom


Slaven Knežević
25.09.2018.15:00

Utakmicu sedmog kola švicarske nogometne lige između Young Boysa i Basela u Bernu obilježio je nesvakidašnji incident. Navijački prosvjedi nisu neuobičajena stvar, no prosvjed koji su organizirali navijači obje prvi je takav u povijesti.

Igrala se 16. minuta kada su navijači Young Boysa na tribini razvukli transparent sa znakom za pauzu i u trener počeli bacati teniske loptice i kontrolere za igrače konzole, a na njihov čin odgovorili su i gostujući navijači koji su izvjesili svoje transparente. Kako se ispostavilo, navijači su prosvjed organizirali protiv esporta, piše RTS.

To je prvi put u povijesti da je neka nogometna utakmica prekinuta zbog esporta. Akcija navijača bila je unaprijed dogovorena, a domaći huligani su bacali kontrolere s natpisima 'Fuck E-Sports' i teniske loptice, dok su gostujući imali transparente koji su vrijeđali esport.

Da stvar bude još bizarnija Young Boys uopće ni nema esport ekipu niti sudjeluje na natjecanjima, a Basel ima trojicu igrača FIFA-e koji predstavljaju klub na esport turnirima. Na nogometnom terenu Young Boys je razbio Basel sa 7-1, no gostima je problem bio esport.

Huligani su se iz nogometa već jednom preselili u esport kada su prošle godine navijači Olympiakosa upali u studio u kojem su se igrale kvalifikacije za grčku ligu League of Legends i istukli Panathinaikosove esportaše. Sada su huligani zgrozili javnost i u Švicarskoj.

nogomet

esport

huligani

Young Boys

Basel

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter