POKAZALI MU ŠTO MISLE

Talijanski navijači zasuli mladu golmansku zvijezdu novčanicama i prozvali ga 'Dollarumma' ▶️


Toni Horvat
19.06.2017.13:20
Talijanski navijači zasuli mladu golmansku zvijezdu novčanicama i prozvali ga 'Dollarumma' ▶️
Maurizio Lagana/Getty Images

sažeto

Gianluigi Donnarumma predodređen je da postane najbolji golman svijeta, ali već s 18 godina ostao je u očima navijača zabilježen kao izdajnik opsjednut novcem


Toni Horvat
19.06.2017.13:20

Odbijanje potpisivanja novog ugovora s Milanom golmanski supertalent Gianluigi Donnarumma postao je ogledni primjerak svega onoga što ne valja u modernom nogometu i od ljubimca navijača "rossonera" pretvorio ga u najomraženijega člana njihova voljenoga kluba. A definitivno se srozao u očima i svih oni koji su ga slavili kao nasljednika Gianluigija Buffona i divili mu se kao najboljemu mladom golmanu svijeta.

A kako je to od junaka postati zlikovac Donnarumma se uvjerio na startu EP-a za nogometaše do 21 godine, koji je u petak počeo u Poljskoj.

Na utakmici protiv vršnjaka iz Danske talijanski navijači iza gola zasuli su svoga golmana svežnjevima lažnih novčanica i skandirali "Dollarumma". Aluzija je više nego jasna, smatraju ga gramzivim bezobraznikom kojem je zov novca puno primamljiviji od kultnog statusa u klubu koji ga je stvorio.

Sakupljači lopti vjerojatno nisu mogli ni sanjati da će na utakmici morati sakupljati novac. Da je barem bio pravi...

navijači

Poljska

U-21

novčanice

Gianluigi Donnarumma

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter