VALJDA JE MISLIO DA ĆE SAMO SJEDITI

Thierry Henry preuzeo je klupu kluba koji ga je lansirao u zvijezde, a o detalju sa službenog predstavljanja bruji cijeli internet


Toni Horvat
18.10.2018.11:00
Thierry Henry preuzeo je klupu kluba koji ga je lansirao u zvijezde, a o detalju sa službenog predstavljanja bruji cijeli internet
Reuters

sažeto

Slavni napadač na predstavljanju se pojavio u gornjem dijelu odijela, donjem dijelu trenirke i tenisicama


Toni Horvat
18.10.2018.11:00

Legendarni francuski napadač Thierry Henry konačno je dobio prvi samostalni trenerski posao, i to u Monacu, klubu u kojem je započeo profesionalnu karijeru i koji ga je lansirao u zvijezde.

Prvi dojam koji je ostavio na predstavljanju je kontroverzan. Neke je oduševio, drugi smatraju da takav potez nije primjeren, a sam Henry djelovao je kao da je očekivao samo press-konferenciju tijekom koje će sjediti za stolom.

Naime, 41-godišnjak se pojavio odjeven u gornji dio odijela s pripadajućom bijelom košuljom i kravatom, te u donji dio trenirke i tenisice.

U komentarima na društvenim mrežama krenule su šale kako se Henry odjenuo kao za intervju putem Skypea. Jedva čekamo njegov debi na klupi, subotnje gostovanje kod Strasbourga, da vidimo u čemu će se tamo pojaviti.

Monaco je užasno krenuo u sezonu, nakon devet kola ima samo jednu pobjedu i ukupno šest bodova, što ga drži na 18. mjestu Ligue 1, koje vodi u kvalifikacije za ostanak, a u Ligi prvaka startao je s dva poraza. Zato je, uostalom, i smijenjen Leonardo Jardim.

Henry je nakon završetka igračke karijere želio postati trener, a iskustvo je skupljao u belgijskoj reprezentaciji, u kojoj je bio pomoćnik zadužen za rad s napadačima, te je s njom osvojio broncu na SP-u u Rusiji. Nakon odlaska Graemea Jonesa, promoviran je u prvog asistenta Robertu Martinezu, ali ta je priča kratko trajala jer je prihvatio ponudu Monaca.

Dobio je ljetos i poziv iz Bordeauxa da preuzme klupu tamošnjeg prvoligaša, ali ga je odbio zbog neslaganja s vlasnicima kluba.

trener

Monaco

Thierry Henry

trenirka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter