TUCHEL POPUT FERGUSONA, ĆIRE I REPEŠE

Trener PSG-a zabranio igračima najveće gušte i tražio od vlasnika noćnih klubova da mu jave kad zaruže


Toni Horvat
25.07.2018.11:30
Trener PSG-a zabranio igračima najveće gušte i tražio od vlasnika noćnih klubova da mu jave kad zaruže
Reuters

sažeto

Nema više fast fooda, gaziranih pića, pa ni tjestenine, a pogotovo neodobrenih noćnih provoda


Toni Horvat
25.07.2018.11:30

Dolazak njemačkog trenera Thomasa Tuchela u PSG označio je i početak njemačke discipline u klubu, za koju su očito vlasnici procijenili da nije na dovoljno visokoj razini za ostvarenje ultimativnog cilja, odnosno osvajanje Lige prvaka.

I Tuchel je ozbiljno shvatio zadatak te je uveo cijeli niz pravila kojih se igrači moraju strogo pridržavati. Tako im je zabranio fast food, hranu s puno šećera, gazirana pića, pa čak i tjesteninu, iako se ona smatra jednim od osnovnih namirnica u prehrani sportaša.

Ali učinio je i korak dalje, posjetio je sve noćne klubove, kafiće i restorane u koje igrači PSG-a vole zalaziti, razgovarao s vlasnicima i tražio od njih da mu jave ako netko od igrača zaruži kad ne bi trebao.

Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

To je taktika koju je svojedobno u Manchester Unitedu provodio sir Alex Ferguson, koji je jedanput čak upao na zabavu na kojoj su bili nejgovi igrači te ih sve potjerao kući.

Slične je metode primjenjivao Ćiro Blažević kao hrvatski izbornik, imao je doušnika koji mu je javljao kad bi nekog od reprezentativaca vidio u provodu, ali Igor Štimac ga je otkrio pa mu je jednostavno plaćao više za šutnju. Jasmin Repeša je tijekom posljednjeg trenerskog mandata u Ciboni u svim kafićima oko dvorane tražio od konobara da igračima ne poslužuju ništa osim vode i svježeg soka od naranče.

Tek ćemo na kraju sezone vidjeti koliko je Tuchelova taktika urodila plodom, ali lako je za predvidjeti kako se sve ove zabrane neće svidjeti najvećoj zvijezdi Neymaru, kojem su noćni provodi omiljena nuspojava života u Parizu.

PSG

Neymar

zabrana

Ćiro Blažević

Thomas Tuchel

Sir Alex Ferguson

Jasmin Repesa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter